anete 25.05.04, 15:52 szukam ludzi o naziwksu Miśkiewicz, podobno to jest tatarskie nazwisko, wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Koniuch Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz IP: *.vc.shawcable.net 25.05.04, 18:41 Ja jestem-Koniewicz-tysz fajnie-Wista wio nu Kary-Koniuch- Odpowiedz Link Zgłoś
znawcasprawy Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz 25.05.04, 19:57 W radomskiem występuje nazwisko Miśkiewicz w okolicach Kozienic obok nazwiska Mickiewicz. Miśkiewiczowie są odłamem Misiaków(którzy występują w gminie Magnuszew). A Ty z których Miśkiewiczów pochodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
anete Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz 26.05.04, 08:26 Ja aż tak nie znam odłamów swojego nazwiska, a pochodzę z Miśkiewiczów z okolic Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz IP: *.visp.energis.pl 26.05.04, 20:17 Dobrze,Anete:-) Sprawdź czy nie ma tam podobniebrzniących nazwisk. Nazwiska na-icz najczęściej występują w miastach. Niewykluczone,że w okolicach skąd wywodzą się Twoi przodkowie gdzieś na wsi żyją Miśki,Misiakowie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
entrapment Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz 04.04.18, 16:50 z jakich okolic Łodzi pochodzisz? ja od strony Zgierza/Strykowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmiskiew@ibmer.waw Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz IP: *.ibmer.waw.pl 27.05.04, 12:41 Niestety nie znam pochodzenia mojego nazwiska ale nazywam się Renata Miśkiewicz, podam do siebie kontakt e-mailowy: rmiskiew@ibmer.waw.pl. Jeśli chcesz ze mną porozmawiać to napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Miśkiewicz Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz IP: *.ibmer.waw.pl 27.05.04, 12:50 Ja wogóle pochodzę z okolic Nasielska ok. 56 km od Warszawy a wogóle mój ojciec pochodzi z Warszawy, mieszka na Krakowskim Przedmieściu i ma na imię Witlod a dziadek nazywał się Stefan. No nie wiem jakich jeszcze mogę Ci udzielić informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz IP: *.visp.energis.pl 27.05.04, 22:07 Renata sytuacja nie jest taka łatwa. W Warszawie mieszka około 250-300 ludzi o nazwisku Miśkiewicz. Stolica ściąga ludzi z całej Polski od 300 lat. Gdzie się urodził Twój pradziadek? Nazwisko Miśkiewicz prawdopodobnie pochodzi od imienia Michał(porównaj:Jan-Jaś- Jaśkiewicz). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisi Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz IP: *.inetia.pl 09.07.04, 18:17 ja znam 2 osoby o tym nazwisku z okolic łodzi, końcówka tego nazwiska - icz; ic to przyrostek oznaczający dziedzica np, ksieżyc syn (dziedzic)ksiecia, miśkiewicz syn (dziedzic) miśka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pm Re: szukam ludzi o nazwisku Miśkiewicz IP: *.basl.cable.virginm.net 07.02.15, 23:42 Pm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Miśkiewicz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.15, 00:16 witam ja pochodzę z woj Lubuskiego ale mój tato Andrzej Miśkiewicz ogólnie mieszkał w Ochodzy w małopolsce jego ojciec nazywał się Piotr Miśkiewicz miał żonę Marię ogulnie ona nie była rodzoną matką mojego taty rodzona matka nazywała się Helena Samek i porzuciła mojego tatę po urodzeniu w CHocianowie woj dolnośląskie szukam rodziny ale to bardzo trudne jezeli ktoś zna te osoby proszę o wiadomości pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Miśkiewicz Re: Miśkiewicz IP: *.ists.pl 26.11.17, 21:50 Ja pochodzę z Miśkiewiczów wywodzących się ze wsi koło Opatowa (województwo świętokrzyskie, kiedyś tarnobrzeskie. Dziadek Stanisław, Ojciec Andrzej, brat Piotr Odpowiedz Link Zgłoś