Gość: nuegebauers IP: *.net.autocom.pl 10.05.05, 09:34 poszukuję krewnych o tym nazwisku. Proszę o kontakt na neugebauers@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:09 znam jednego Negebauera, Krzysztofa. Mistrz świata w Karate Tradycyjnym. www.karate.pl poszukaj:) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:16 Czy legionista Norwid-Neugebauer to Twój przodek? Odpowiedz Link Zgłoś
markusz48 Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 15.05.05, 15:35 znałem księdza o tym nazwisku był w parafi włościejewskiej( obecnie parafia Książ WLKP) później w domu seniora? mogę poszukać dokładniej Odpowiedz Link Zgłoś
rowciania chyba tez znam tego księdza 27.07.05, 20:00 i jego rodzinę mieszkającą we Wieloknku (ok. 45 km od Pozania) Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 16.05.05, 14:32 Ja znam Adama z Poznania, matematyka. Pozdrawiam :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wac Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: 148.81.190.* 17.05.05, 18:19 w LO mój nauczyciel PO miał tak na nazwisko, był artylerzystą, majorem WP chyba ze Lwowa. zmarł w 2 połowie lat 80-tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apatryda Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.toya.net.pl 25.05.05, 13:49 Ja noszę to nazwisko. Właśnie zaczynam poszukiwania moich przodków zarówno po mieczu jak i po kądzieli. Moja rodzina od kilku pokoleń jest związana z Łodzią. Mój ojciec miał na imię Romuald a dziadek Stefan. Jakiś niedouczony urzędnik zapisał nazwisko taty fonetycznie ( nie zupełnie) stąd przez całe powojnie pisane było tak: "Najgebauer". Moje nazwisko zostało przez kolejnego urzędnika, (w 1946 roku) napisane już poprawnie! Nasze nazwisko pojawia się w Internecie około 150000 razy po wpisaniu w Google. Oczywiście ustaliłem już wiele powiązań rodzinnych z osobami noszącymi nazwisko Neugebauer. Szukam jednak dalej. Podpowiem Tobie kilka tropów. Może okażą się właściwymi. Wspomniany przez kogoś legionista Gen. Mieczysław Norwid-Neugebauer urodził się w Rzejowicach koło Radomska. Był w swojej karierze m.in. Ministrem Robót Publicznych, Szefem POW, Inspektorem Armii "Toruń", Szefem Misji Wojskowej w Londynie. Zmarł w 1954 roku w Kanadzie. Jego brat był m.in starostą sochaczewskim. Kolejna postać to lotnik RAF-u, dziennikarz, autor książki "Wracajcie szczęśliwie do bazy" - Zbigniew Neugebauer. Następny trop to obecny Dziekan Wydziału Leśnego SGGW Zbigniew (?) Neugebauer. Prawdopodobnie byliśmy razem na liście kandydatów na studia leśne w 1963 roku. Jeszcze jeden ślad to Jerzy Neugebauer, artysta fotografik z Łodzi (kuzyn mojego ojca). Jeśli jakiś z tych tropów okaże się właściwym proszę o kontakt pod adresem apatryda@toya.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 25.05.05, 14:07 czy masz wroszinie edytę z rudy pab? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:01 Miałam nauczycielkę w szkole podstawowej- dawno to było ale chyba uczy dalej. Nazywa się Halina Neugebauer, ma syna ok.30 lat. Wołczyn woj. opolskie Odpowiedz Link Zgłoś
dolby2 Neugebauer z Nowego Jorku... 07.07.05, 15:02 W Polsce był dziennikarzem, chyba zastępcą redaktora naczelnego Kuriera Polskiego. W USA wylądował około 1975... Miał na Greenpincie taki sklepik z mydłem i powidłem, można było stamtąd wysłać paczki do Polski. Podobno mocno gazował. Potem podłączył się do działaczy "Solidarności", był bardzo aktywny, dużo publikował. Niestety zmarł jakieś 10 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 12.07.05, 12:56 W Akademii Muzycznej w Warszawie pracuje pani Neugebauer, w organizacji koncertów bodajze. Można ja tam odszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik1972 Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: 195.177.212.* 12.07.05, 16:09 W Iławie mieszka maoja sąsiadka- Ewelina ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:46 Według bazy nazwisk w latach 90. było ok. 750 osob o tym nazwisku. Ich rozmieszczenie to: Wa:30, Bs:3, BB:5, By:20, Cz:30, Gd:41, Go:9, JG:8, Kl:10, Ka:237, Ki:10, Ko:5, Kr:5, Lg:5, Ls:7, Łd:17, Ol:38, Op:110, Pl:10, Pł:6, Po:52, Rz:2, Sd:1, Sr:15, Sk:3, Sł:1, Su:5, Sz:26, Ta:2, To:1, Wb:9, Wł:1, Wr:18, ZG:1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.05, 23:25 Wielu ma takie nazwisko. Zobacz w: www.surnamenavigator.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 02:11 Znałem dyrektora o tym nazwisku w Elektrowni w Bełchatowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:12 kiedyś chodziłem do podstawówki z Mariolą N. w Jastrowiu (rocznik 1970). Miała siostrę. Nie wiem co robi teraz. Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:45 Dyrektorem Generalnym Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego w Kielcach jest Sławomir Neugebauer, tak mi się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
zija63 Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 01.09.05, 01:52 Bardzo dużo ludzi o tym nazwisku i ze soba niespokrewnionych znam w Lublińcu,woj.ślaskie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:19 Mam tak na nazwisko i pochodzę z Łodzi. pozdrawiam mój e-mail to ashlesha@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: worien Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:57 ja również znam księdza o tym nazwisku, z tego, co pamiętam o imieniu Marian. Bardzo miły człowiek, lat około 40. Parafia Marii Magdaleny, Tychy, woj. śląskie - kilka lat temu, teraz może być gdzieś przeniesiony. Nie wiem, czy to pomoże :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żorzanin Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.broker.com.pl 14.09.05, 19:30 Na Śląsku jest nas w pierony... Rybnik, Racibórz, Rydułtowy, Wodzisław Śl. i.t.d. jakby co bauer22<wywal to>@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawniej uczennica Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:36 miałam nauczycielkę od wf-u w podstawówce.Miała tak na nazwisko. SP nr 60 w Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Neugebauer -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.protonet.pl 15.06.15, 23:33 Witam Neugebauer był pracownikiem Huty Bobrek w Bytomiu w latach 60 i 70 XX w na pewno, wtedy często słyszałem to nazwisko z ust mojego ojca który również tam pracował. S. Odpowiedz Link Zgłoś