Dodaj do ulubionych

NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko?

IP: *.net.autocom.pl 10.05.05, 09:34
poszukuję krewnych o tym nazwisku. Proszę o kontakt na neugebauers@interia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:09
      znam jednego Negebauera, Krzysztofa.
      Mistrz świata w Karate Tradycyjnym.
      www.karate.pl poszukaj:) powodzenia
      • Gość: ciekawy Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:16
        Czy legionista Norwid-Neugebauer to Twój przodek?
    • markusz48 Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 15.05.05, 15:35
      znałem księdza o tym nazwisku był w parafi włościejewskiej( obecnie parafia
      Książ WLKP) później w domu seniora? mogę poszukać dokładniej
      • rowciania chyba tez znam tego księdza 27.07.05, 20:00
        i jego rodzinę mieszkającą we Wieloknku (ok. 45 km od Pozania)
    • jusienka Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 16.05.05, 14:32
      Ja znam Adama z Poznania, matematyka.
      Pozdrawiam :O)
    • Gość: wac Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: 148.81.190.* 17.05.05, 18:19
      w LO mój nauczyciel PO miał tak na nazwisko, był artylerzystą, majorem WP chyba
      ze Lwowa. zmarł w 2 połowie lat 80-tych
    • Gość: apatryda Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.toya.net.pl 25.05.05, 13:49
      Ja noszę to nazwisko. Właśnie zaczynam poszukiwania moich przodków zarówno po
      mieczu jak i po kądzieli. Moja rodzina od kilku pokoleń jest związana z Łodzią.
      Mój ojciec miał na imię Romuald a dziadek Stefan. Jakiś niedouczony urzędnik
      zapisał nazwisko taty fonetycznie ( nie zupełnie) stąd przez całe powojnie
      pisane było tak: "Najgebauer". Moje nazwisko zostało przez kolejnego urzędnika,
      (w 1946 roku) napisane już poprawnie!
      Nasze nazwisko pojawia się w Internecie około 150000 razy po wpisaniu w Google.
      Oczywiście ustaliłem już wiele powiązań rodzinnych z osobami noszącymi nazwisko
      Neugebauer. Szukam jednak dalej. Podpowiem Tobie kilka tropów. Może okażą się
      właściwymi.
      Wspomniany przez kogoś legionista Gen. Mieczysław Norwid-Neugebauer urodził się
      w Rzejowicach koło Radomska. Był w swojej karierze m.in. Ministrem Robót
      Publicznych, Szefem POW, Inspektorem Armii "Toruń", Szefem Misji Wojskowej w
      Londynie. Zmarł w 1954 roku w Kanadzie. Jego brat był m.in starostą
      sochaczewskim.
      Kolejna postać to lotnik RAF-u, dziennikarz, autor książki "Wracajcie
      szczęśliwie do bazy" - Zbigniew Neugebauer.
      Następny trop to obecny Dziekan Wydziału Leśnego SGGW Zbigniew (?) Neugebauer.
      Prawdopodobnie byliśmy razem na liście kandydatów na studia leśne w 1963 roku.
      Jeszcze jeden ślad to Jerzy Neugebauer, artysta fotografik z Łodzi (kuzyn
      mojego ojca).
      Jeśli jakiś z tych tropów okaże się właściwym proszę o kontakt pod adresem
      apatryda@toya.net.pl
      • oja83 Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 25.05.05, 14:07
        czy masz wroszinie edytę z rudy pab?
        • apatryda_ateista Re: 09.06.15, 16:52

Tak, Edyta jest moją bratanicą.
    • Gość: Kasia Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:01
      Miałam nauczycielkę w szkole podstawowej- dawno to było ale chyba uczy dalej.
      Nazywa się Halina Neugebauer, ma syna ok.30 lat. Wołczyn woj. opolskie
    • dolby2 Neugebauer z Nowego Jorku... 07.07.05, 15:02
      W Polsce był dziennikarzem, chyba zastępcą redaktora naczelnego Kuriera
      Polskiego. W USA wylądował około 1975... Miał na Greenpincie taki sklepik z
      mydłem i powidłem, można było stamtąd wysłać paczki do Polski. Podobno mocno
      gazował. Potem podłączył się do działaczy "Solidarności", był bardzo aktywny,
      dużo publikował. Niestety zmarł jakieś 10 lat temu...
    • metrluba Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 12.07.05, 12:56
      W Akademii Muzycznej w Warszawie pracuje pani Neugebauer, w organizacji
      koncertów bodajze. Można ja tam odszukać.
      • Gość: asik1972 Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: 195.177.212.* 12.07.05, 16:09
        W Iławie mieszka maoja sąsiadka- Ewelina ;-))
    • Gość: ela Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:46
      Według bazy nazwisk w latach 90. było ok. 750 osob o tym nazwisku. Ich
      rozmieszczenie to:

Wa:30, Bs:3, BB:5, By:20, Cz:30, Gd:41, Go:9, JG:8, Kl:10, Ka:237, Ki:10, Ko:5,
      Kr:5, Lg:5, Ls:7, Łd:17, Ol:38, Op:110, Pl:10, Pł:6, Po:52, Rz:2, Sd:1, Sr:15,
      Sk:3, Sł:1, Su:5, Sz:26, Ta:2, To:1, Wb:9, Wł:1, Wr:18, ZG:1
    • Gość: Kamil Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.05, 23:25
      Wielu ma takie nazwisko. Zobacz w:
      www.surnamenavigator.org/
      • Gość: Leon Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 02:11
        Znałem dyrektora o tym nazwisku w Elektrowni w Bełchatowie.
    • Gość: artur Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:12
      kiedyś chodziłem do podstawówki z Mariolą N. w Jastrowiu (rocznik 1970). Miała
      siostrę. Nie wiem co robi teraz. Ktoś wie?
      • Gość: Lilka Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:45
        Dyrektorem Generalnym Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego w Kielcach jest
        Sławomir Neugebauer, tak mi się wydaje
    • zija63 Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? 01.09.05, 01:52
      Bardzo dużo ludzi o tym nazwisku i ze soba niespokrewnionych znam w
      Lublińcu,woj.ślaskie.Pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:19
      Mam tak na nazwisko i pochodzę z Łodzi. pozdrawiam
      mój e-mail to ashlesha@wp.pl
    • Gość: worien Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:57
      ja również znam księdza o tym nazwisku, z tego, co pamiętam o imieniu Marian.
      Bardzo miły człowiek, lat około 40.
      Parafia Marii Magdaleny, Tychy, woj. śląskie - kilka lat temu, teraz może być
      gdzieś przeniesiony.
      Nie wiem, czy to pomoże :).
    • Gość: Żorzanin Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.broker.com.pl 14.09.05, 19:30
      Na Śląsku jest nas w pierony... Rybnik, Racibórz, Rydułtowy, Wodzisław Śl.
      i.t.d. jakby co bauer22<wywal to>@op.pl
    • Gość: dawniej uczennica Re: NEUGEBAUER -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:36
      miałam nauczycielkę od wf-u w podstawówce.Miała tak na nazwisko. SP nr 60 w
      Szczecinie
    • Gość: s Re: Neugebauer -czy ktoś ma tak na nazwisko? IP: *.protonet.pl 15.06.15, 23:33
      Witam
      Neugebauer był pracownikiem Huty Bobrek w Bytomiu w latach 60 i 70 XX w na pewno, wtedy często słyszałem to nazwisko z ust mojego ojca który również tam pracował.
      S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka