Dodaj do ulubionych

Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa.

IP: 62.144.184.* 31.01.02, 15:48
Na ulicy Narbutta w Warszawie, wybudowana przez uczestnikow zlotu studentow w
Warszawie. Na starym stadionie klubu Gwardia W-Wa. Najpierw bylo LO, potem
podzielili na dwie szkoly podstawowe Nr.37 i zdaje sie Nr.70. Moze jakies
spotkanie po latach?

Jez
Obserwuj wątek
    • Gość: sabina Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: *.telia.com 01.02.02, 11:48
      Chodzilam do 70 tki! po prawej stronie skrzydla. Mielismy piekne boisko i fajna sale gymnastyczna.
      • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: 62.144.186.* 01.02.02, 13:00
        Tak, to byla na tamte czasy piekna szkola. Ja chodzilem do 37 lewe skrzydlo.
        W jakich latach mialas przyjemnosc chodzic? Jesli to nie tajeminica. Ciagla
        rywalizacja miedzy szkolami w sporcie i nie tylko. Bardzo dobre druzyny pilki
        recznej.

Jez
        • Gość: sabina Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: *.telia.com 01.02.02, 19:07
          Chodzilam tam koniec lat 60 /70 tych. Mama mieszka w okolicy to czesto patrze na moja stara szkole,
          ktora byla taka piekna a teraz kurz ja pokrywa.
          Pamietasz ten szklany pawilon ktory dzielil szkole? A ktorym mozna bylo przejsc?
          Na samym poczatku szkola ta byla przeniesiona z Narbutta TPD i byla jedna szkola. A potem ja
          podzielono. Wiem o tym bo moja mama byla tam nauczycielka.
          Miala byc podarunkiem od mlodziezy socjalistycznej czy cos w tym stylu?
          • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: 212.172.101.* 03.02.02, 18:13
            Tak pamietam, ale to raczej jak taki korytarz z oszklona jedna sciana. Miedzy
            dwoma skrzydlami. Ja pierwsza kase uczylem sie na Wiktorskiej, dopiero jak
            wybudowano te szkole na Narbutta to nas przeniesiono to bylo w 56 roku. Wszyscy
            z mojej klasy mieszkali w kwadracie ulic Madalinskiego, Al. Niepodleglosci,
            Rakowiecka i Chodkiewicza. Ja do szkoly mialem tylko przez plot. Pamientasz
            moze te apele na poczatku kazdego roku szkolnego na dziedzincu miedzy
            skrzydlami szkoly. To wyczytywanie nazwiska ucznia i do jakiej klasy zostal
            przydzielony. Masz moze kontakt ze swoimi kolezankami lub kolegami z tamtych
            lat. Dobrze by bylo jakies spotkanie zorganizowac. Co o tym myslisz?

Jez
            • Gość: Sabina Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: *.telia.com 03.02.02, 19:49
              Ja tez mialam przez plot, czesto polewany smola, zebysmy nie przelazili.
              Na Wiktorska chodzilam do liceum to twoja dawna szkola, Kochanowskiego.
              • Gość: Sabina Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: *.telia.com 03.02.02, 21:38
                Do naszej czesci szkoly chodzili z Ligockiej , Narbutta, kazimierzowskiej , Al. niepodleglosci i Madalinskiego.
                Nie wiem czy to jest mozliwe taki zjazd, wszyscy sie chyba porozjezdzali i nie wiem czy ktos kogos pamieta?
                Ja mam kontakt z kilkoma babkami z mojej szkoly ze wzgledu na to , ze moja mama nadal tam mieszka. Na
                podworku nadal stara wiara jeszcze zyje, tzn nasi rodzice . Jesli przechodziles przez plot to chyba jestesmy z
                tego samego podworka? A z ktorej strony przechodziles przez plot? ;-)))
                • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: 62.144.185.* 04.02.02, 14:49
                  Ja przchodzilem od strony Madalinskiego. Byly dwie furtki z podworka, ale
                  ciagle zamkniete ktos "madry " wymyslil ze dzieci musza wchodzic do szkoly
                  przez brame glowna. Tak wiec musielimy dralowac do Narbutta teoretycznie a
                  praktycznie przez plot. Potem zamurowali te furtki, my zanim zaprawa wyschla
                  rozbieralismy, rodzice protestowali nic nie ponoglo. Ale potem otworzono mam
                  brame od Ligockiej. I jest otwarta do dzisiaj 24 godziny. Kiedys na terenie
                  szkoly mieszkal ciec, byl porzadek potem nie wiem kto w tym mieszkaniu mieszkal.
                  Spotkanie wydaje mi sie jest mozliwe do zrealizowania tylko trzeba na to
                  znalesc paru chetnych.

Jez
                  • Gość: Sabina Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: *.telia.com 04.02.02, 15:49
                    wszystko sie zgadza! A ten stroz to byl pan Ambroziak! Jedna z jego corek chodzila do mojej klasy.
                    • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: 62.144.185.* 05.02.02, 13:15
                      Tak, tak ciekawe komu to wszystko przeszkadzalo? Wracajac do ewentualnego
                      spotkania. Myslisz ze bylo ciezko je zorganizowac? Napewno potrzeny jest czas,
                      moze nawet rok. Jak by na poczatek zebrac jakis "komitet" organizacyjny.
                      Zapytaj sie mamy co o tym sadzi, moze obecna dyrekcja tez by byla
                      zainteresowana. W 2006 bedzie przeciez 50 lat istnienia. Ja moge zebrac pare
                      adresow bylych uczniow. Mysle jak by sie puscilo miedzy ludzi to moze na
                      zasadzie "kuli ze sniegu" moglo by funkcjonowac.

Jez
    • Gość: sabina Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: *.telia.com 06.02.02, 19:16
      Jesli bedziesz mial jakies pomysly to prosze skontaktuj sie ze mna Katja@poczta.gazeta.pl
      • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: 62.144.184.* 11.02.02, 10:08
        Pomyslow to ja mam duzo, postaram sie z Toba skontaktowac. Mimo wszystko trzeba
        ten watek od czasu do czasu odnawiac, moze jeszcze ktos sie zglosi.

Jez
        • Gość: Sab. Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: *.telia.com 11.02.02, 16:09
          Slusznie! Nie wszyscy sa zainteresowani internetem! A szkoda!
          Wyobraz sobie, ze ja w taki sposob odnalazlam moja dawna psiapsiolke z liceum nota bene tez z
          naszej podstawowki.
          • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa Nr. 37 rocznik 56-62 W-Wa. IP: 62.144.176.* 12.02.02, 13:53
            No prosze, to jest juz nas troje. Jak tak dalej pojdzie to moze uda sie cos
            zorganizowac. Ja tez mam kontakt do kilku osob. A wiec nie tracimy nadziei, to
            dopiero poczatek.

Jez.
            • Gość: kangur Re: Szkola podstawowa IP: *.dialup.optusnet.com.au 13.02.02, 13:44
              Na Wiktorskiej podstawowka nie zamienila sie w liceum,ono bylo nieco dalej,a
              podstawowki to na poczatku chyba TPD 15 i 16(tez blizniacze,polaczone dluuuugim
              administracyjnym rekawem.Jedna z nich,pozniej(prawa)to napewno 171.
              • Gość: Sab. Re: Szkola podstawowa IP: *.telia.com 13.02.02, 14:00
                Na Wiktorskiej byla podstawowka/liceum, potem liceum im. J. Kochanowskiego do dzis.
                Na Narbutta podstawowka nr 37 i 70, prawe skrzydlo. Czy chodziles tam?
              • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa IP: 62.144.178.* 13.02.02, 14:10
                Na Wiktorskiej ta szkola podstawowa jest do dzisiaj. A na Narbutta, szkola przy
                budowie pomagali uczestnicy festiwalu mlodziezy i studentow w Warszawie w
                1956r. Jak ja zaczolem do niej chodzic to bylo to LO chyba 80, potem zamieniono
                na dwie szkoly podstawowe 37 i chyba 70, na Madalinskiego wybudowano LO. im.
                Marii Konopnickiej, ktore jest tez do dzisiaj.

Jez
                • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa IP: 62.144.185.* 18.02.02, 20:26
                  Witam wszystkich !!!!

Czekamy na dalsze zgloszenia absolwentow szkoly podstawowej nr. 37 i 70 w
                  Warszawie na ul Narbutta. Wszystkie roczniki, polanujemy spotkanie na 50 lecie
                  szkoly.

Pozdrawiam Jez.
                  • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa 37 i 70 W.wa. IP: 62.27.157.* 24.02.02, 18:54
                    Halo!!!!

Czekamy na dalsze zgloszenia absolwentow, wszystkich rocznikow naszej szkoly.

Jez
                    • Gość: Jez Re: Szkola podstawowa 37 i 70 W.wa. IP: 62.144.184.* 06.03.02, 10:05
                      Halooooooooooo!!!!

W dalszym ciagu czekamy na dalsze zgloszenia.

Jez.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka