Dodaj do ulubionych

urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzanowie

01.01.04, 07:00
Witam
Poszukuję osób, które urodziły się i mieszkały przed lub w czasie wojny w
Hałuszczyńcach, Budzanowie, Janowie (k. Trembowli) i Tarnopolu
Pozdrawiam
Aśka
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 03.01.04, 19:36
      moja prababcia byla z Haluszczyncow,
      pozdrawiam
      • aska_o Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 04.01.04, 00:42
        W Hałuszczyńcach urodziła się moja babcia.
        Szukam osób, które być może znały jej rodzinę...
        Pozdr.
        • Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 04.01.04, 11:44
          Asiu
          wiem tylko,o prabaci miejscu urodzenia,
          a babcia moja pochodzila z domu Stalowski
          i miala na imie Wiktoria....
          jezeli te kawaleczki puzzlow pasuja,,,,
          pozdrawiam,,,,
          • aska_o Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 05.01.04, 02:29
            Czesc,
            A czy twoja babcia tak jak prababka tez pochodzila ze wsi Haluszczynce?
            Pozdr
            • Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 05.01.04, 12:36
              Czesc Asiu
              wiesz dokladnie niewiem,
              ale wiem,ze tam blisko gdzies mieszkala,
              wiem,ze dziadek i zdaje sie bacia,
              wyjechali do Francj na zarobek po 1918 roku,
              moj tata mial wtedy siedem lat,,,,
              czy to cos podpowiada ?????
              • aska_o Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 06.01.04, 03:25
                Czesc.
                To zależy czy twój tata coś pamięta :)
                Np. Czy mieszkali w tych okolicach jacyś Tomczukowie, lub Mielniczkowie.
                Pozdrowienia
                • Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 06.01.04, 13:03
                  Asiu
                  wiesz teraz nie moge juz spytac...
                  od dwoch lat Tata niezyje,
                  ale zadzwonie do kraju do Mamy i spytam
                  dam pozniej Ci znac,
                  ale juz teraz zdaje sie mi.ze nie pamietam tych nazwisk,
                  zyby byly wymieniane.....
                  pozdrawiam,,,,
                  • aska_o Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 07.01.04, 02:49
                    Droga Ewo!
                    Chyba szkoda zachodu... do mamy zadzwoń, ale nie z mego powodu :)
                    Pozdr.
                    A.
          • Gość: schos Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.12.13, 19:46
            Ewo, moja prababcia pochodziła z domu Stalowskich - Wiktoria Stalowska wyszła za Włodzimierza Owczynnikow - urodziła im się córka Maria - moja babcia .
            • kendo urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach - do schos 17.06.15, 15:28
              Gość portalu: schos napisał(a):

> Ewo, moja prababcia pochodziła z domu Stalowskich - Wiktoria Stalowska wyszła
              > za Włodzimierza Owczynnikow - urodziła im się córka Maria - moja babcia .

byc moze pozno tu zajzalam,
              i nie otrzymam odpowiedzi,oba nazwiska mi bardzo znajome,w kraju zdaje sie sa tylko trzy osoby o" podobnym"nazwisku
              ale prage zapytac czy W.Stalowska -Owczynnikow urodzila wiecej dzieci??
              bede wdzieczna za odpowiedz.
              pozdrawiam.
    • mamka_tip Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 11.01.04, 21:05
      Witam! Tu Beata ze Złotowa. Nazwa Hałuszczynce coś mi mówi. Ostatnio teściowa
      wspominała, że tam urodził się jej mąż, czyli mój teśc.Teśc Stanisław
      Zieliński jego matka Aniela Zielińska zd. Partyka. A dodatkowo z ich rodziny
      urodzili sie i mieszkali : Hanna Michilewicz zd. Zielińska, Ludwik Michilewicz,
      Agnieszka Iskierska, Honorata Szpak.

Jeśli to trochę cię zadowoliło to się cieszę. Pozdrawiam.
      • Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 12.01.04, 15:03
        Asiu,,,,,,,,,
        chyba masz racje,,,,
        nazwiska mi nie pasuja,,,
        zycze jednak powodzenia i pozdrawiam,,,,,,

Mamka,,,,,,,,
        moze cos to podpowie Asi,,,,,
        zycze Ci rowniez powodzenia,pozdrawiam,,,
    • Gość: Stanisław Dąbrowsk Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 14:34
      W Hałuszczyńcach urodził się mój dziadek Franciszek Rychlewski (1871-1938), który ożenił się z Ewą Kisielewską (1876-1959). Oboje są pochowani na cm. w Hałuszczyńcach. Tutaj też urodziła się moja mama Genowefa Dąbrowska z Rychlewskich i moje ciocie: Julia, Bronisława, Malwina i wójowie: Edmund i August. August był zarzadcą majątków hr. Potockiego w Nowym Siole, zginął w 1942 r. na Syberii, jego żona Czesława (Ukrainka) zmarła w l. 90-tych w Krakowie. Edmunda w 1946 r. zamordowali Ukraińcy, a jego żona Antonina zm. w 1995 r. w Tarnopolu. Poszukuję śladów grobów Rychlewskich na miejscowym cmentarzu i nformacji o dziadku Franciszku, babci Ewie Kisielewskiej.
    • Gość: Marek Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 15:05

Moja babcia pochodziła z Hałuszczyniec nazywała się Maria Szober z domu Radomińska jej mąż a mój dziadek Ferdynand Szober urodził się też w Hałuszczyńcach. Pamiętam jak opowiadała o majątku Pana Rzeszotarskiego.Wszystkich opowieści moich dziadków i wujków z tamtych stron słuchałem jak wspaniałych bajek.
      Marek
      • Gość: mirrass Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: 78.88.79.* 08.11.14, 22:56
        Witam
        Moja mama urodziła się w Hałuszczyńcach - Anna Stanowska z d.Dębkowska - jej rodzice to Jan Dębkowski oraz Maria Dębkowska z d. Janusz. Niestety dziadkowie już nie żyją a mama wyjechała stamtąd po wojnie w wieku kilku lat - praktycznie już nic nie pamięta z tamtych czasów
        pozdrawiam Mirosław Stanowski
      • rfurman Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 01.09.16, 21:15
        Witam. Jetem właśnie po trzydniowym pobycie w Hałuszczyńcach, Romanowym Siole i w Kujdańcach. Moja rodzina od strony ojca pochodzi od Szoberów. Moja pra, pra babcia miała na imię Magdalena Szober i wyszła za Błażeja Dybę (ślub 01.12.1886) Mieli córkę Marię Dybę, która wyszła za Jakuba Czernij, którego babcia pochodziła z Radonińskich. Inne nazwiska które są połączone więzami rodzinnymi t: Kulpa, Greczkowicz, Oleasz, Niemiec. Jeżeli informacje są przydatne proszę o kontakt furob@wp.pl
    • Gość: Romuald Kłodnicki Kłodnicki Strusów IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.14, 10:43
      Poszukuję wiadomości na temat mojej rodziny, która mieszkała przed i w czasie wojny w Strusowie.
      • Gość: KłodnicHałuszczyn. Re: Kłodnicki Strusów IP: *.2a.pl 14.08.14, 19:15
        W XIX w w Hałuszczyńcach mieszkała Sofia Kłodnicka z mężem i dziećmi.
    • Gość: magda hałuszczyńce IP: *.cdma.centertel.pl 07.01.15, 14:58
      Moja rodzina pochodzi z Hałuszczyniec. Moja rodzina ze strony mamy nazywała się SYDOR, SZULIM, NOWAK. A ze strony taty TUREK TRACZ. I JESZCZE SĄ SĄSIEDZI. ALE TO POPYTAM MAMĘ KTO...
      • Gość: Darek Re: hałuszczyńce IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.05.15, 15:15
        Witam Serdecznie . Moi dziadkowie też pochodzą z Hałuszczyniec Dworzańscy babcia z domu nazywała się Staloska Pozdrawiam Darek.
    • Gość: Rafał krewni hałuszczyńce IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.15, 23:06
      moje obydwie babcie pochodziły z Hałuszczyniec. Jedna nazwisko to Kowal druga Szpak a jej tato Kućmierz
    • Gość: krzysiek1969 Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.15, 22:41
      Witam
      W Hołuszczyńcach urodził się mój ojciec Stefan Kobluk w 1929 r. i jego starszy brat Czesław.
      pozdrawiam
      Krzysztof
    • czyt1256 Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 22.01.25, 22:57
      Witam! Rodzice urodzili się przed wojną w Hałuszczyńcach.Po wojnie wyjechali do Polski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka