aska_o 01.01.04, 07:00 Witam Poszukuję osób, które urodziły się i mieszkały przed lub w czasie wojny w Hałuszczyńcach, Budzanowie, Janowie (k. Trembowli) i Tarnopolu Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 03.01.04, 19:36 moja prababcia byla z Haluszczyncow, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aska_o Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 04.01.04, 00:42 W Hałuszczyńcach urodziła się moja babcia. Szukam osób, które być może znały jej rodzinę... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 04.01.04, 11:44 Asiu wiem tylko,o prabaci miejscu urodzenia, a babcia moja pochodzila z domu Stalowski i miala na imie Wiktoria.... jezeli te kawaleczki puzzlow pasuja,,,, pozdrawiam,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
aska_o Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 05.01.04, 02:29 Czesc, A czy twoja babcia tak jak prababka tez pochodzila ze wsi Haluszczynce? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 05.01.04, 12:36 Czesc Asiu wiesz dokladnie niewiem, ale wiem,ze tam blisko gdzies mieszkala, wiem,ze dziadek i zdaje sie bacia, wyjechali do Francj na zarobek po 1918 roku, moj tata mial wtedy siedem lat,,,, czy to cos podpowiada ????? Odpowiedz Link Zgłoś
aska_o Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 06.01.04, 03:25 Czesc. To zależy czy twój tata coś pamięta :) Np. Czy mieszkali w tych okolicach jacyś Tomczukowie, lub Mielniczkowie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 06.01.04, 13:03 Asiu wiesz teraz nie moge juz spytac... od dwoch lat Tata niezyje, ale zadzwonie do kraju do Mamy i spytam dam pozniej Ci znac, ale juz teraz zdaje sie mi.ze nie pamietam tych nazwisk, zyby byly wymieniane..... pozdrawiam,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
aska_o Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 07.01.04, 02:49 Droga Ewo! Chyba szkoda zachodu... do mamy zadzwoń, ale nie z mego powodu :) Pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schos Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.12.13, 19:46 Ewo, moja prababcia pochodziła z domu Stalowskich - Wiktoria Stalowska wyszła za Włodzimierza Owczynnikow - urodziła im się córka Maria - moja babcia . Odpowiedz Link Zgłoś
kendo urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach - do schos 17.06.15, 15:28 Gość portalu: schos napisał(a): > Ewo, moja prababcia pochodziła z domu Stalowskich - Wiktoria Stalowska wyszła > za Włodzimierza Owczynnikow - urodziła im się córka Maria - moja babcia . byc moze pozno tu zajzalam, i nie otrzymam odpowiedzi,oba nazwiska mi bardzo znajome,w kraju zdaje sie sa tylko trzy osoby o" podobnym"nazwisku ale prage zapytac czy W.Stalowska -Owczynnikow urodzila wiecej dzieci?? bede wdzieczna za odpowiedz. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka_tip Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 11.01.04, 21:05 Witam! Tu Beata ze Złotowa. Nazwa Hałuszczynce coś mi mówi. Ostatnio teściowa wspominała, że tam urodził się jej mąż, czyli mój teśc.Teśc Stanisław Zieliński jego matka Aniela Zielińska zd. Partyka. A dodatkowo z ich rodziny urodzili sie i mieszkali : Hanna Michilewicz zd. Zielińska, Ludwik Michilewicz, Agnieszka Iskierska, Honorata Szpak. Jeśli to trochę cię zadowoliło to się cieszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.telia.com 12.01.04, 15:03 Asiu,,,,,,,,, chyba masz racje,,,, nazwiska mi nie pasuja,,, zycze jednak powodzenia i pozdrawiam,,,,,, **************** Mamka,,,,,,,, moze cos to podpowie Asi,,,,, zycze Ci rowniez powodzenia,pozdrawiam,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Dąbrowsk Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 14:34 W Hałuszczyńcach urodził się mój dziadek Franciszek Rychlewski (1871-1938), który ożenił się z Ewą Kisielewską (1876-1959). Oboje są pochowani na cm. w Hałuszczyńcach. Tutaj też urodziła się moja mama Genowefa Dąbrowska z Rychlewskich i moje ciocie: Julia, Bronisława, Malwina i wójowie: Edmund i August. August był zarzadcą majątków hr. Potockiego w Nowym Siole, zginął w 1942 r. na Syberii, jego żona Czesława (Ukrainka) zmarła w l. 90-tych w Krakowie. Edmunda w 1946 r. zamordowali Ukraińcy, a jego żona Antonina zm. w 1995 r. w Tarnopolu. Poszukuję śladów grobów Rychlewskich na miejscowym cmentarzu i nformacji o dziadku Franciszku, babci Ewie Kisielewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 15:05 Moja babcia pochodziła z Hałuszczyniec nazywała się Maria Szober z domu Radomińska jej mąż a mój dziadek Ferdynand Szober urodził się też w Hałuszczyńcach. Pamiętam jak opowiadała o majątku Pana Rzeszotarskiego.Wszystkich opowieści moich dziadków i wujków z tamtych stron słuchałem jak wspaniałych bajek. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirrass Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: 78.88.79.* 08.11.14, 22:56 Witam Moja mama urodziła się w Hałuszczyńcach - Anna Stanowska z d.Dębkowska - jej rodzice to Jan Dębkowski oraz Maria Dębkowska z d. Janusz. Niestety dziadkowie już nie żyją a mama wyjechała stamtąd po wojnie w wieku kilku lat - praktycznie już nic nie pamięta z tamtych czasów pozdrawiam Mirosław Stanowski Odpowiedz Link Zgłoś
rfurman Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 01.09.16, 21:15 Witam. Jetem właśnie po trzydniowym pobycie w Hałuszczyńcach, Romanowym Siole i w Kujdańcach. Moja rodzina od strony ojca pochodzi od Szoberów. Moja pra, pra babcia miała na imię Magdalena Szober i wyszła za Błażeja Dybę (ślub 01.12.1886) Mieli córkę Marię Dybę, która wyszła za Jakuba Czernij, którego babcia pochodziła z Radonińskich. Inne nazwiska które są połączone więzami rodzinnymi t: Kulpa, Greczkowicz, Oleasz, Niemiec. Jeżeli informacje są przydatne proszę o kontakt furob@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romuald Kłodnicki Kłodnicki Strusów IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.14, 10:43 Poszukuję wiadomości na temat mojej rodziny, która mieszkała przed i w czasie wojny w Strusowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KłodnicHałuszczyn. Re: Kłodnicki Strusów IP: *.2a.pl 14.08.14, 19:15 W XIX w w Hałuszczyńcach mieszkała Sofia Kłodnicka z mężem i dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda hałuszczyńce IP: *.cdma.centertel.pl 07.01.15, 14:58 Moja rodzina pochodzi z Hałuszczyniec. Moja rodzina ze strony mamy nazywała się SYDOR, SZULIM, NOWAK. A ze strony taty TUREK TRACZ. I JESZCZE SĄ SĄSIEDZI. ALE TO POPYTAM MAMĘ KTO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: hałuszczyńce IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.05.15, 15:15 Witam Serdecznie . Moi dziadkowie też pochodzą z Hałuszczyniec Dworzańscy babcia z domu nazywała się Staloska Pozdrawiam Darek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał krewni hałuszczyńce IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.15, 23:06 moje obydwie babcie pochodziły z Hałuszczyniec. Jedna nazwisko to Kowal druga Szpak a jej tato Kućmierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek1969 Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.15, 22:41 Witam W Hołuszczyńcach urodził się mój ojciec Stefan Kobluk w 1929 r. i jego starszy brat Czesław. pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
czyt1256 Re: urodzeni/zamieszkali w Hałuszczyńcach, Budzan 22.01.25, 22:57 Witam! Rodzice urodzili się przed wojną w Hałuszczyńcach.Po wojnie wyjechali do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś