Gość: Anna IP: 91.145.145.* 18.09.09, 12:41 Potrzebuję najprostsze przepisy na ciasta z owocami, tak do zrobienia z dzieciakami, które szybko się nudzą, dziękuję za sugestie, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: najprostrze ciasta 18.09.09, 12:56 4 jaja 1 szklanka cukru 0.5 szklanki oleju 1.5 szklanki mąki luksusowej 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia zapach [ja dałam waniliowy] - kilka kropli owoce - u mnie maliny, ale wszystko sie nada pieczenie: ok 60-70 min na 160 stopni (bez termoobiegu) wykonanie: zmiksowac całe jajka z cukrem, dodac olej i miksowac, dodac make z proszkiem i zapach i miksowac wysmarowac blaszke tłuszczem i posypac bulka tarta wylac ciasto na blaszke, poukladac na nim owoce obtoczone w mace i niezbyt duze - zeby nie pospadaly na dno upiec posypac cukrem pudrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reala Re: najprostrze ciasta IP: 91.145.144.* 18.09.09, 21:49 witaj, Vandikia, a jaki olej dodajesz do tego ciasta, czy musi byc to jakis specjalny, czy rzepakowy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: najprostrze ciasta 19.09.09, 01:55 Powiem tak: ciasta piekę rzadko, nie lubię ani piec ani jeść, a w kwestii oleju jestem jeszcze ignorantką ;) Dodaję rzepakowego po prostu i jest chyba OK. Przepis wzorcowy niestety zagubiony. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: najprostrze ciasta 19.09.09, 08:50 a ja do tego samego przepisu daje kostke margaryny i tez jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: najprostrze ciasta IP: *.pools.arcor-ip.net 19.09.09, 09:11 ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Ciasto_jogurtowe_najprostsze,,-4677368,9495.html nie wiem, czy jest jeszcze prostrze. skladniki mozesz spokojnie mieszac lyzka a 2-3 lyzki maki zastapic 1 torebka budyniu, np waniliowego w proszku bez cukru. albo taka iloscia maki ziemniaczanej. jesli nie lubisz zapachu ciasta proszkowego i nie masz prawdziwej wanilii, ktorej miasz mozesz dodac do ciasta i dobrego proszku do pieczenia na pazie kamienia winnego (sklep ze zdrowa zywnoscia) polecam raczej wersje wzbogacona o owoce, czekolade, marmurkowe itp od wersji calkiem podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: najprostrze ciasta 19.09.09, 09:06 ptawie tak samo tylko ze u mnie maslo a owoce posypuje kruszonka? Odpowiedz Link Zgłoś