drwallen 09.01.10, 19:26 Czy ktoś próbował suszyć kiełbasę na kaloryferze? Ewentualnie mięso? Jakieś przepisy? Jaką kiełbasę? Jakie mięso? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: Kiełbasa suszona na kaloryferze 09.01.10, 19:33 a na forum o produkcji wedlin byles? ci co bawia sie w masarstwo bardzo je polecaja. wedlinydomowe.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Kiełbasa suszona na kaloryferze-zobacz to IP: *.3s.pl 09.01.10, 23:18 Może zainteresuje:) wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=4650 Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Kiełbasa suszona na kaloryferze-zobacz to 09.01.10, 23:45 Czy masz na mysli te przepychanki slowne i klótnie. Oni nie sá wyroczniá. Zajrzyj sobie np na stroné dodatki masarskie zwm. dodatkimasarskiezwm.pl/forum/index.php pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
0yotte Re: Kiełbasa suszona na kaloryferze 09.01.10, 23:53 mięso nie wiem, jak ale kiełbasa suszy się rewelacyjnie pamiętam że rodzice suszyli kiełbasę w ciężkich czasach na takich zwykłych żeberkowych kaloryferach po prostu wieszali między żeberkami całe pętka schła bardzo szybko... ...może nawet zbyt szybko, zwłaszcza, że byli w domu jej amatorzy, więc kurczyła się błyskawicznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Kiełbasa suszona na kaloryferze IP: *.acn.waw.pl 10.01.10, 01:35 Tak,w czasach PRL suszyliśmy kiełbasę na kaloryferach.Ale to była kiełbasa z mięsa,tłuszczu i dodatków smakowych naturalnych,a nie wyrób kiełbasopodobny.Jak chcesz to sprawdzić ,to kup kiełbasę,co ma przynajmniej 70-80 proc. mięsa.Ale cena takich jest znaczna i nie wiem czy to się opłaca.Miałam nadzieję,że wyroby czekolado,mięso i inne podobne odejdą w niepamięć wraz z pomysłami z późnego PRL,a tu figa z makiem.Mamy wyroby szynko.kiełbaso.chlebo i inne podobne do jedzenia.Brakuje na nich tylko PRLowskiego dopisku-wyrób podobny do szynki,kiełbasy,masła. Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: Kiełbasa suszona na kaloryferze 10.01.10, 08:57 jeśli to będzie prawdziwa kiełbasa, to tak. sama nie jestem wielbicielką, ale dziecko czasem tak dosusza kabanosy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs czegos takiego nie znam, 10.01.10, 09:11 u nas zawsze w piwnicy, tam ma najlepiej i nie robi apetytu w domu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brynia2 Re: absolutnie tak, kazda lepsza, w pergaminie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 17:02 Jacek ma rację :) Też tak robię. W sezonie grzewczym zawsze suszę. Zawijam lepszą w papier śniadaniowy, on taki trochę pergaminowy jest. Kupne suszone nie dorównują podsuszanej po domowemu, a jak pachnie, mniam..... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Kiełbasa suszona na kaloryferze 10.01.10, 18:50 tak, poradziła mi babeczka w znajomym sklepiku kiełbasa była bosssska :) Odpowiedz Link Zgłoś