Gość: egata oczywiście IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.02.04, 09:58 Można. Bardzo dobrze znosi mrożenie. Podziel na niewielkie porcje. W alufolię i do zamrażarki. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Pasztet- czy można zamrozić??? 24.02.04, 10:30 Oj, nie radzę - nie będzie taki pulchny i wilgotny, jak być powinien. Lepiej podziel masę (przed upieczeniem) na 2 części - upiecz połowę w mniejszej foremce a w ciągu dwóch tygodni drugą połowę. Wypróbowany sposób :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monmal Re: Pasztet- czy można zamrozić??? IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 24.02.04, 10:56 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, mimo że sprzeczne ;-)) Ponieważ mam już ten pasztet gotowy, część zamrożę, a na przyszłość zastosuję się do rady hani55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Pasztet- czy można zamrozić??? IP: *.chello.pl 25.02.04, 08:44 Zamrażany pasztet moze smakować identycznie, jak świeży. Ale nie musi. To zależy od tego, jak jest zrobiony. Na przykład pasztet mojego Ojca smakuje identycznie. Wiem to na pewno, bo kiedyś podawałam na tym samym półmisku świeżo upieczony i rozmrożony. Po prostu zapowiedzieli się goście a Tata nie wiedząc o tym, przyniósł tylko kawałęczek swojego pasztetu bo reszte wyjadły mu dwie zarłoczne paszcze. Więc wyjęłąm z zamrażarki ten stary i podałam oba, w plastrach. Jedząc sama zapomniałam, że były dwa! Ale kiedyś mroziłam kupny i to nie było to samo! Poszedł na farsz do naleśników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Pasztet- czy można zamrozić??? IP: *.net 25.02.04, 09:04 Kiedyś przeczytałam,że nie mrozi się pasztetu i nawet nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś