Gość: aaa Re: Ulubiona czekolada IP: *.home.aster.pl 14.04.10, 12:59 Z truskawkowych mój typ to biała z kawałeczkami truskawek z Lidla (w takim dużym, 200-g opakowaniu). To dopiero pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Ulubiona czekolada 14.04.10, 13:07 Gość portalu: aaa napisał(a): > Z truskawkowych mój typ to biała z kawałeczkami truskawek z Lidla (w takim duży > m, 200-g opakowaniu). To dopiero pycha! ano, cale 0,9% truskawek. czyli 1,8 grama w 200g tabliczce :) chyba, ze zmienili recepture, w co watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lestera Re: Ulubiona czekolada IP: *.dynamic.mm.pl 21.02.16, 09:00 Ja ostatnio polubiłam z chili :) Ciekawy smak Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Ulubiona czekolada 21.02.16, 19:00 Kiedyś lubiłam prawie każdą nie było wyboru i byłam mniej wybredna teraz jak chce kupić stoję przed półką i nie wiem co wybrać możliwości niby więcej ale jakoś trudno się zdecydować żeby smakowało ostatnio chyba Wawel albo Wedel gorzka z kawą Odpowiedz Link Zgłoś
postponed Re: Ulubiona czekolada 14.04.10, 13:36 milka taka zwyczajna i alpen gold z orzechami laskowymi Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Ulubiona czekolada 22.04.10, 05:15 Ciemna z migdałami, ewentualnie orzechami laskowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala merci :) IP: *.range86-182.btcentralplus.com 22.04.10, 23:44 z merci najbardziej lubie to ze jest kilka smakow :) a poza tym to nie pomadki tak naprawde tylko osobno popakowane male kawalki czekolad a najbaaaaaaaaardzej ukochana z tego zestawu jest bialo-kawowa kiedys alpen gold duza taka dobra robil ale dawno nie widzialam... Odpowiedz Link Zgłoś
opi5777 Re: Ulubiona czekolada 08.05.14, 20:17 Dla mnie najlepsza jest mimo wszystko wedlowska. W sumie smak dzieciństwa zawsze bedzie ten sam, zwłaszcza mlecznej czekolady. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Czekolada nadziewana spamem 08.05.14, 20:44 O tak, najsmaczniejsza. Z recepturą, którą najpierw zepsuli Angole, a teraz kombinują przy niej Azjaci. Normalnie czekolada babuni. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Czekolada nadziewana spamem 08.05.14, 22:09 bene_gesserit napisał Z recepturą, którą najpierw zepsuli Angole, ??? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Czekolada nadziewana spamem 08.05.14, 22:10 Angole czy Polacy wypchali spamem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Czekolada nadziewana spamem 09.05.14, 09:35 Póki włascicielem Wedla było Pepsico receptury były te same i nikt za bardzo nie szukał oszczednosci. Dopiero jak czekolada trafiła w ręce Cadbury to ksiegowi zaczęli sie bardziej wtracać.... A teraz Japonczycy, wiele juz nie zepsują bo nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Ulubiona czekolada IP: *.dynamic.mm.pl 06.02.15, 14:46 Receptury czekolad Wedla są niezmienne od wielu lat.Wystarczy sobie poczytać. Sama wcinam właśnie czekoladę deserową Jedyna Wedla i czytam,ze powstała w 1930 roku. Do tej pory nic się nie zmieniło. Sama lubię właśnie albo klasyczną deserową czekoladę albo gorzką. Nadziewane są dla mnie trochę za słodkie ( za to mój mąż się nimi zapycha). Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Ulubiona czekolada 11.02.15, 03:21 Gość portalu: lenka napisał(a): > Receptury czekolad Wedla są niezmienne od wielu lat.Wystarczy sobie poczytać. S > ama wcinam właśnie czekoladę deserową Jedyna Wedla i czytam,ze powstała w 1930 > roku. Do tej pory nic się nie zmieniło. Nie nalezy wierzyc w takie zapewnienia. Cos takiego w przypadku czekolady jest po prostu niemozliwe. Surowce dostepne na rynku obecnie roznia sie sporo od tych dostepnych w 1930. Maszyny, ktorych uzywano do produkcji czekolady w 1930 juz nie istnieja. Czyli i surowce i procedura produkcji zmienily sie znacznie a wraz z nimi czekolada. Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: A kogo obchodzi od czego Ci 07.02.15, 08:41 To, ze receptura się nie zmienia od wielu lat to jak dla mnie minus. Gusta są coraz bardziej wymagające i wyrafinowane a brak rozwoju oznacza brak tego smaku najbardziej pożądanego. Ciezko Wedlowi Np. Wysilić się na zwykłą gorzką czekoladę o większej niż 60proc. zawartości kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: A kogo obchodzi od czego Ci 07.02.15, 11:47 A ja bym wolała, zeby Wedel robił stare ptasie mleczko, delicje, wafle torcikowe czy czekolady, a nie to, co produkuje teraz, a co do z ich dawnymi produktami łączy tylko nazwa i wygląd :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Ulubiona czekolada 07.02.15, 10:30 Ja bardzo lubię Czeską, lub Słowacką czekoladę Studencką. Z rodzynkami, orzeszkami ziemnymi i kawałkami galaretki. Ale u nas to tylko na allegro można kupić :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ulubiona czekolada IP: *.094.222.pools.vodafone-ip.de 07.02.15, 11:21 gorzka czekolada lubie;) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ulubiona czekolada 08.02.15, 15:49 Też najbardziej lubię Studencką. Odpowiedz Link Zgłoś
menard44 Re: Ulubiona czekolada 09.02.15, 23:03 W moim miescie studentska jest w kazdym sklepie społem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nessie Re: Ulubiona czekolada IP: *.devs.futuro.pl 10.02.15, 00:01 Jest w Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_dk Re: Ulubiona czekolada 14.02.15, 01:31 dla mnie dobra czekolada i zdrowa czekolada to ta od 70 % kakao w górę. Dobry jest Linder, ta szwedzka (mają po prawie 200 gram chyba-nazwy nie pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
3.ndd Robcie sami !!!! 23.02.16, 19:09 Skladniki : Pasta sezamowa (tehina) Miod (cukier , slodzik) Kakao Wanilia Smaki (dodatki do wyboru w/g wlasnego smaku) Co do proporcji to jak sie lubi . Orzechy , migdaly , nugat (pasta z orzechow laskowych) , skorka pomaranczowa ........ Najzdrowsza czekolada na swiecie ! Wesolej i smacznej zabawy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerela Re: Ulubiona czekolada IP: *.sprintdatacenter.net 26.02.16, 08:22 Ja w ostatnim czasie zasmakowałam się w czekoladzie z dużą zawartością kakao Smakuje mi czekolada gorzka Wedla oraz ich czekolada deserowa Jedyna. Ostatanio nawet dowiedziałam sie, że skład czekolady Jedynej nie zmienił się od lat 30-tych ubiegłego wieku co mnie trochę zaskoczyło. Nie smakuje mi czekolada z chili bo jest dla mnie za mocna. Za to smaczna jest czekolada ze słonymi orzeszkami Karmellove. Karmel plus słone orzeszki wbrew pozorom bardzo dobrze się ze sobą komponują. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub10106 Re: Ulubiona czekolada 29.02.16, 13:28 Kilka lat temu byłem w Norwegii. Zasmakowały mi tam batoniki DAIM ;) Niedawno spotkałem się z połączeniem tego batonika z czekolada MILKA. Uwielbiam tą czekolade, a teraz jeszcze z moim batonem ;) Polecam Milka Daim ;p Odpowiedz Link Zgłoś
domina68 Re: Ulubiona czekolada 25.03.16, 14:29 Tylko i wyłącznie gorzka czekolada (70%) kakao :) Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Ulubiona czekolada 18.04.16, 21:05 A ja bardzo lubię Studencką- chyba Czeską lub Słwacką. Z kawałkami galaretki, orzeszkami ziemnymi i rodzynkami. Właśnie dziś udało mi się taką kupić. Mniam :-) Odpowiedz Link Zgłoś