Gość: Andzia IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.02.04, 16:09 Jecie placki z tym tzatzikiem co to takiego?? jak się to robi? już bym to jadła.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Jak się to robi ??? 28.02.04, 17:08 tzaziki to sos na bazie jogurtu, z regionu Grecji i osciennych panstw gesty jogurt naturalny, zmiazdzone zabki czasnku, sol, niektrozy dodaja tez cieniutko poszatkowanego swiezego ogorka do plackow nie stosowalam, ale do warzyw pieczonych na grilu wrecz niezbedny rowniez dobrze komponuje sie z jagniecina pieczona i kurczakiem Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Jak się to robi ??? 28.02.04, 17:51 Jogurt naturalny(mozna wymieszac z serkiem homog. naturalnym), zmiazdzony czosnek- daje ze 3 zabki, swiezy ogórek tarkowany(odsaczony) lub krojony w kosteczke, sol.Mozna dodac koperku czy miety. Podaje do mies,ziemniaków w mundurkach, placków ziemniaczanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Jak się to robi ??? IP: *.chello.pl 01.03.04, 09:08 Koperku, koperku! Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: Jak się to robi ??? 28.02.04, 18:09 Gość portalu: Andzia napisał(a): > Jecie placki z tym tzatzikiem co to takiego?? jak się to robi? już bym to > jadła.Pozdrawiam Jeszcze ja Ci podam przepis na tzatziki najbardziej zblizone do orginalu. -serek Toska(teraz Turek)naturalny -ogorek swiezy -czosnek -sol,pieprz Zetrzec ogorka i odcisnac.Polaczyc z reszta skladnikow(czosnek przepuscic przez praske).Ja dodaje duzo czosnku,bo tak lubie.Ty daj ile uwazasz. I masz tzatziki gotowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Jak się to robi ??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.02.04, 20:48 Bardzo dziękuję za podpowiedz. Przeczytałam o tym dodatku w " placki ziemniaczane z cukrem czy śmietaną" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś