Gość: yulka IP: *.elblag.vectranet.pl 11.05.10, 11:56 Jaki macie ulubiony przepis na farsz do pierogów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: farsz do pierogów 12.05.10, 18:41 Każdy, byle bez mięsa... :-) np. ruskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yulka Re: farsz do pierogów IP: *.elblag.vectranet.pl 13.05.10, 10:35 nikt nie robi jakiegoś oryginalnego farszu? tylko ruskie i mięcho. Mam ochotę nakręci pierogów , ale nie takich tradycyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: farsz do pierogów 13.05.10, 11:06 z kaszą gryczaną i białym serem z soczewicą ze słodką kapustą z makiem z czereśniami z wiśniami z serem słodkim z grzybami leśnymi podobno pyszne,ale nigdy nie miałam odwagi spróbować są pierogi z kaszanką Jeśli mi się cos jeszcze przypomni - napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: farsz do pierogów 13.05.10, 11:10 z soczewica przyprawiona po indyjsku z ziemniakami i podsmażonym, podduszonym porem, z dynią z ziemniakami i cebulą, a na górę szałwia w margarynie lub maśle, pycha... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: farsz do pierogów 15.05.10, 16:35 Bueee... Zrobię coś takiego, ale z masłem. Margaryna błuuuue! Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus spróbuj się przemóc 15.05.10, 19:13 i kup dobrą margarynę. Są i takie. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: farsz do pierogów 13.05.10, 11:13 Mozliwosci wiele... 1)mozzarela,suszone pomidory ,szynka , parmezan. 2)szpinak ,czosnek,cebulka przyprawy do smaku . 3)Ricota z bazylia 4)kalarepa,cebulka,suszone pomidory ,boczek wedzony Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: farsz do pierogów 13.05.10, 11:21 jak to nikt nie robi? Z czego tak wnioskujesz? Wyżej napisano - każde z mięsem. Moga być najróżniejsze, z najróżniejszymi dodatkami. Ja wolę każde bez mięsa. Tu masz miliony możliwości: z soczewicą kaszą gryczaną i serem farsz warzywny ala sajgonki... szpinak z orzechami rucola z ricottą ziemniaki z ciecierzycą wszystko co chcesz byle bez mięsa Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: farsz do pierogów 13.05.10, 17:11 W Warszawie na ul. Polnej 18/20 w piekarni "Kałasa i Milej" mozna kupic smacznie robione pierogi domowe z bardzo różnymi nadzieniami; "Kiwi" świadkiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: farsz do pierogów 15.05.10, 10:55 na słodko, np z suszonymi owocami typu morele,śliwki; z masą makową ; z twarożkami różnej maśći; z jagodami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yulka Re: farsz do pierogów IP: *.elblag.vectranet.pl 15.05.10, 11:42 mozzarela,suszone pomidory ,szynka , parmezan. już wiem co będę kleic, aż mi ślinka leci na samą myśl Odpowiedz Link Zgłoś