Gość: pn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 23:42 AIVAR z "Rolnika" z fetą i papryka do czego i jak sie stosuje? jakie znacie sposoby i przepisy, widzialem dzis w skelpie nie wiem czy warto kupic. Poradzcie, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Re: AIVAR z "Rolnika" z fetą do czego i jak sie 06.03.04, 23:44 my jemy jako dodatej do wszystkigo, szczególnie do pieczywa, sałatek, mięs... ja osobiście nie przepadam, ale za to mój osobisty jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka jeśli 07.03.04, 00:18 wolno apropo gustów, to ajwar rolnika tzw. zwykły jest jeszcze od biedy jadalny, ale ten z fetą to wyjątkowe paskudztwo, co nawet przy ajwarze nie leżało :( już nie mówie o tym, że będziesz pluć potworną ilością ogonków, włókienek, patyczków i niewiemczegojeszcze kup sobie ajwar podravki, jest w wersjach łagodnej i ostrej - tak jak lunatica pisze, do wszystkiego dać można jako rodzaj pomazanki na kanapkę, mięso, wrzucić do potraw z pomidorami itp. wyżeraniu prosto ze słoika sprzeciwia sie rodzina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: jeśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 13:22 czyli polskie jest be i nie zakupic tak? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: jeśli 07.03.04, 19:43 jak masz możliwość, to lepiej kupić oryginał :) albo przynajmniej ze stron zbliżonych do ajwaru rodzimego Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: AIVAR z "Rolnika" z fetą do czego i jak sie 07.03.04, 14:52 Ajvaru Rolnika nie jadłam , ale Podravki to rewelacja. Przetarta papryka z bakłażanami z odrobiną pomidorów w wersji ostrej idealna do pieczonego mięsa. Kanapka z karkówką pieczoną posmarowana ajvarem to pychota. Co ważne jest pasteryzowany i bez konserwantów. Odpowiedz Link Zgłoś