IP: *.com.pl 01.08.10, 11:33
Czy ktoś zna przepis na domowy ketchup wykonany dla ułatwienia sobie pracy, z
pomidorów przeciśniętych przez maszynkę do pomidorów (taką podobną do maszynki
do mielenia mięsa)? Wygooglowałam dużo przepisów z forum ale wszystkie są z
obieraniem/rozgotowywaniem/mieleniem/miksowaniem i przecieraniem a ja w tym
roku postanowiłam zrobić ketchup w ogromnych ilościach i chciałabym mieć jak
najmniej pracy. Zastanawiam się co zrobić z ewentualnymi dodatkami typu
marchewka, śliwki, papryka-ich jest zawsze proporcjonalnie mniej więc mogłabym
je same przetrzeć. Nie mam koncepcji jak te przepisy skompilować aby wyszło
pysznie ,a nie sam przecier pomidorowy. Dziękuję
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka