Gość: Alicja IP: 217.96.36.* 05.04.04, 15:34 Proszę o przepisy na ten smakołyk - chciałabym zrobić i podac w Wielkanoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czarna_mandarynka jaja faszerowane IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 15:44 bierzesz jaja, gotujesz na twardo, obierasz i kroisz na połówki (wzdłuż). Wyciągasz żółtka i mieszasz je z czymkolwiek. Może być serek twarożkowaty, ryba wędzona albo trochę majonezu, zioła jakieś, szczypiorki, koperki, gotowane mięso, no cokolwiek. Napychasz farszem dziury po żółtkach, dekorujesz kleksem musztardy/majonezu/ketchupu/sosu czosnkowego albo wszystkim na raz i zjadasz. A mozna przekroić wzdłuż jaja w skorupkach, wydłubać jaja, posiekac drobno, tez pomieszać z czymkolwiek i zapakować do skorupek. A pozniej to mozna tez obsmażyc. Dobre nawet ale ja wole bezskorupkowe z całym białkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: jaja faszerowane 05.04.04, 16:21 Ja wydlubuje wszystko a na koniec posypuje bulka tarta i podsmazam minutke:0 Mniam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Jajka faszerowane!! IP: 213.199.192.* 05.04.04, 20:39 Masz już przepisy więc smaż,bo jajka faszerowane są naprawe CoOl a zwłaszcza ze szczypiorkiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Jajka faszerowane!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 22:53 a ja robei tak gotuje jajeczka przekrajam wymuje zolka dziabie je widelcem do tego dodaje usmazone pieczarki(kroje w drobna kostke sole i pieprze) i lacze z majaonezem taka masa wypelniam srodki i smaruje ejscze raz majonezem pycha inny wariant gotuje jajka nie obieram ze skorupki przekrajam na pol wyjmuje caly sirodek mieszam z koperkiem bulka tarta i przyprawami tym wypelniam wrodek i smaze na pateljni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Jajka faszerowane!! IP: *.vailresorts.com 06.04.04, 00:07 Jak i czym najlepiej przekrawac skorupki na polowki tak, zeby sie nie pokruszyly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Jajka faszerowane!! IP: *.proxy.aol.com 06.04.04, 00:56 Jajka faszerowane (smażone) czy jajka nadziewane (Deviled Eggs)? www.aeb.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
dado11 Re: Jajka faszerowane!! 06.04.04, 01:56 Jaja ugotuj na twardo. Ostrym nozem przekroj je na pol po dlugim boku (jesli mozna to tak ujac). Lyzeczka wyjmij delikatnie bialko i zoltko, posiekaj je drobno, przeloz do miseczki. Dodaj pieprz, sol oliwe, drobno posiekany szczypiorek i jedno surowe jajo. Do polowek skorupek naloz delikatnie mase jajeczna (mozna spanierowac bulka tarta) i przed podaniem obsmaz na patelni (na masle) na malym ogniu. Sukces gwarantowany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Jajka faszerowane!! IP: *.upc-g.chello.nl 06.04.04, 07:22 Ja tylko moge potwierdzic, ze jajka sa pycha. Takie faszerowane skorupki faszeruja taka masa: podsmazyc cebule, dodac pokrojone pieczarki, podsmazyc, na koncu dodac jaja wydlubane ze skorupek. Wszystko razem zmielic przez maszynke do miesa, ewentualnie bardzo drobno posiekac. Przyprawic i dodac duzo koperku. Nalozyc do skorupek. Od strony nadzienia maczac w bulce tartej i podsmazyc na masle. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś