Dodaj do ulubionych

tylko cola light - wazny problem

IP: *.plusgsm.pl 24.02.11, 21:57
jakie moga byc efekty picia codziennie przez kilka miesiecy po 2litry najtanszej coli light z lidla lub biedronki? pytanie jest bardzo wazne,bo sie zastanawiam czy jest to powodem boli i skurczy lydek.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: tylko cola light - wazny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:00
      niedobór magnezu?
      • Gość: uczennica Re: tylko cola light - wazny problem IP: *.plusgsm.pl 24.02.11, 22:09
        ale czy cola moze wyplukiwac magnes z organizmu? no i jeszcze ciagle sie czuje jakbym spala
        • roseanne Re: tylko cola light - wazny problem 24.02.11, 22:24
          tak, zarowno cola jak i kawa wyplukuja magnez

latwo wyrownasz poziom pijac odpowiednia wode mineralna - czytaj nalepki ze skladem mineralow , ciemna czekolada, porzadne kakao tez sa dobrym zrodlem
          • Gość: uczennica Re: tylko cola light - wazny problem IP: *.plusgsm.pl 24.02.11, 22:29
            nie chce sie ograniczac tylko do wody,coli juz wiem,ze nie warto pic za duzo. co w takim razie warto pic niskokalorycznego? kawy nigdy nie pije
            • Gość: uczennica blender IP: *.plusgsm.pl 24.02.11, 22:40
              sokowirowki nie mam. mam blender,ktory sie kurzy,bo znam tylko przepisy na wysokokaloryczne napoje z blendera,a poza tym tylko 4: 1.mleko,banan,truskawki 2.mleko,truskawki,brzoskwinie 3.woda,truskawki,banan,nutelka 4.mleko,lody waniliowe,banan,nutella. juz mi sie te przepisy szybko(blender mam od 24grudnia)znudzily. jak moge zrobic napoj niskokaloryczny?
              • roseanne Re: blender 24.02.11, 23:20
                do mleka, jogurtu mozesz dodac kazdy owoc
                doslodzic odrobina miodu zamiast nutelki i lodow
            • roseanne Re: tylko cola light - wazny problem 24.02.11, 23:18
              napary ziolowe - mieta, rumianek, wszelkie mieszanki owocowe
              zielona herbata
              soki- mozna spokojnie rozcienczyc

mleko, kakao

ps - kawe ja pije, hektolitrami :0 ) ale wyrownuje woda, czekolada, kasza gryczana
            • aqua48 Re: tylko cola light - wazny problem 24.02.11, 23:26
              Gość portalu: uczennica napisał(a):

> nie chce sie ograniczac tylko do wody,coli juz wiem,ze nie warto pic za duzo. c
              > o w takim razie warto pic niskokalorycznego? kawy nigdy nie pije

My pijemy dużo herbaty, nie tylko czarną, ale też zieloną i czerwoną, wodę, soki rozcieńczone wodą, dzieci (dorosłe!) mleko, albo wodę z sokiem.
      • nexstartelescope Re: tylko cola light - wazny problem 24.02.11, 22:10
        Właśnie. W coli jest kofeina, która spożywana w dużych ilościach wypłukuje pierwiastki z organizmu, w tym magnez i potas, których niedobór objawia się m.in właśnie skurczami mięśni.
    • hester83 Re: tylko cola light - wazny problem 25.02.11, 09:06
      nie trzeba ograniczać się do wody, można do niej wcisnąć sok z cytryny lub pomarańczy, można pić napary ziołowe jak już ktoś wspomniał, soki owocowe i warzywne, które również można wymieszać pól na pół z wodą.
    • linn_linn Re: tylko cola light - wazny problem 25.02.11, 09:07
      2 litry coli dziennie / light nie ma znaczenia: tym bardziej, ze samo slowo light powinno zniechecac do zakupu /? Oj nie dbasz Ty o zdrowie...
      • very.martini Re: tylko cola light - wazny problem 25.02.11, 09:38
        Hehe, ktoś na forum Szczury wspomniał, ze jego ogony nie ruszają nic z aspartamem;)

16%VOL
        22%VAT
    • mhr-cs Re: tylko cola light - wazny problem 25.02.11, 12:25
      Gość portalu: uczennica napisał(a):

> jakie moga byc efekty picia codziennie przez kilka miesiecy po 2litry najtansze
      > j coli light z lidla lub biedronki? pytanie jest bardzo wazne,bo sie zastanawi
      > am czy jest to powodem boli i skurczy lydek.

,a tak z ciekawosci
      piszesz to na dyplom,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka