Dodaj do ulubionych

przepisy z brandy

07.04.11, 14:16
Została mi po gościach duża butla brandy, żadne markowe, świństwo dla mnie do picia, nie lubię i nikt mnie nie przekona, że ruda wódka na myszach smakuje dobrze :)
Ale może któraś zna jakieś fajne przepisy na dania z brandy? Jakiś fajny sos do mięs, makaronów itp.?
Obserwuj wątek
    • pani.serwusowa Re: przepisy z brandy 07.04.11, 14:56
      Uzywam do pasztetu, a takze do creme brulee. Moge Ci podac przepisy, jesli chcesz. :)
    • amica11 Re: przepisy z brandy 08.04.11, 18:09
      Dawno temu GW dołączała książeczki z przepisami. W jednej z nich był przepis na naleśniki, składniki typowe, proporcje też - ale do ciasta trzeba dolać kieliszek brandy. Bardzo lubię te naleśniki, od tego czasu tylko takie robię. A mąż patrzy z żalem na takie martnotrawstwo
      • aqua48 Re: przepisy z brandy 08.04.11, 18:39
        Ja zalewam pieczeń wieprzową brandy. Na wierzchu surowego mięsa robię nożem krateczkę, solę, pieprzę, zalewam alkoholem i zostawiam na dwie-trzy godziny w brytfance. Potem piekę normalnie, mięso jest dzięki temu bardziej kruche.
        Dodaję też brandy do czekoladowego placka.
        • Gość: kaja Re: przepisy z brandy IP: *.aster.pl 10.04.11, 20:48
          ajerkoniak - zoltka, cukier, mleko, woda, spirytus i brandy
    • blue_megi Re: przepisy z brandy 08.04.11, 19:19
      ja robię pasztet w wątróbek, smażę wątróbki i na koniec zalewam brandy. Potem miksuję z dodatkiem masła.
      • glicea3 Re: przepisy z brandy 10.04.11, 20:18
        Bardzo dziękuję! Jako, że rodzina mięsolubna to spróbuję w pierwszej kolejności przepisu z pieczenią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka