marghe_72 16.05.04, 23:33 .. w postaci pasty. Wykombinujecie mi coś ciekawego? Co dokupić zeby było naprawde smacznie? Może być z miesem/. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: Mam zielone curry IP: *.dsl.mbay.net 17.05.04, 00:36 puszka mleka kokosowego, dodaj lyzke czy dwie (zalezy jak ostre lubisz) zielonej curry, pomieszaj dobrze, potem szklanke rosolu, garsc podartych lisci bazylii i po zagotowaniu gotuj na malym ogniu przez 15 min. Potem dodaj 1,5 szklanki pokrojonych w dosc duze kawalki (2-3 cm) warzyw (np. papryka slodka, groszek, cukinia, fasolka szparagowa, co lubisz) i piers kurczaka pokrojona w takie kawalki jak warzywa. Niech sie pogotuje 10 minut i jak tylko kurczak sie ugotuje, podawac, Warzywa maja byc troche twarde, nie rozgotowane. Podawac z ryzem na sypko. To jest z kuchni tajskiej (tajlandzkiej?). W przepisie dodaje sie jeszcze 2 lyzki sosu rybnego (do kupienia w sklepach z zywnoscia wschodnia) razem z mlekiem kokosowym i curry. Ale mozna sie bez tego sosu obejsc. Wychodzi zawsze i jest bardzo smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mam zielone curry 14.06.04, 19:44 Wyciagam swój temacik. Curry napoczęte.. ale duuuuzo jeszcze zostało. Jakieś sugestie? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Green curry IP: *.proxy.aol.com 14.06.04, 22:24 www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=green+curry&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne wczorajszy obiad 14.06.04, 23:02 pol kilo baraniny 1 plaska lyzka zielonego curry pol filizanki lisci bazylii 2 lyzki oleju 2 duze zielone jablka- twarde cebula (biala czesc pora) 2 lyzki sosu rybnego, tajskiego olej rozgrzac, podszklic cebulke, dodac bazylie, paste i sos rybny - przesmazyc okolo minuty dodac miestko, dusic mieszajac co jakis cza az zmienknie ( ok 30 min) dodac pokrojone w gruba kostke jablka ( ze skorka) poddusic 10 minut jak sie wczesniej wrzuci jablka, to sie rozgotowuja i danie ma inna konsystencje, ale tez dobre - mi sie to przytrafilo podawalam z makaronem ryzowym dodac miesko i dusic mie Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: wczorajszy obiad 14.06.04, 23:10 Jakim miesem zatąpic baranine? M. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: wczorajszy obiad 14.06.04, 23:17 piers z kurczaka, wolowina moga byc krewetki Odpowiedz Link Zgłoś