Gość: jadzia IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.04, 13:49 znacie jakies perzepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe_72 Re: rukola IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 24.05.04, 13:52 wrzuc w wyszukiwarkę.. ale raczej rucola:) niż rukola. M. Odpowiedz Link Zgłoś
emango Re: rukola 24.05.04, 17:26 Ja z innej beczki troche: a gdzie mozna kupic rukole?? Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: rukola 24.05.04, 17:32 Ja kupuję w budce z warzywami. Można kupić w delikatesach Bomi, widziałam w Hypernova. Pewnie w supermarketach można też kupić. Sprzedaje się ją w przezroczystych, zafoliowanych pojemniczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: rukola IP: *.it / 62.233.189.* 24.05.04, 17:33 W kazdym hipermarkecie powinna byc. W doniczkach, z upraw hydroponicznych A widzial kto moze nasiona rukoli? Szukam od dawna bez powodzenia. Podobno w Polsce nie ma :-( Odpowiedz Link Zgłoś
emango Re: rukola 24.05.04, 17:37 Dzieki za blyskawiczna odpowiedz :) Poszukam. Od jakiegos czasu szukam bez powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
docent_doktor1 Re: rukola 24.05.04, 18:15 emango napisała: > Dzieki za blyskawiczna odpowiedz :) Poszukam. Od jakiegos czasu szukam bez > powodzenia. jest do kupienia w Wola Park . Torebka nasion kosztuje chyba 3-4 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: rukola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 21:24 > A widzial kto moze nasiona rukoli? ja widzialam a nawet mam :) mozna sie umowic ze sklepem nasiennym zeby Ci specjalnie sprowadzili albo tak jak ja napisz do producenta - SELECTA byli tak mili ze mi przyslali do domu :) moze pytaj o arugule :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_72 Re: rukola 24.05.04, 21:58 najlepsza rukola jest w supermarketach Auchan (Piaseczno i Modlinska)- firmy Skorowski - ladna, swiezutka i duza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecka Re: rukola IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 12:47 Wczoraj zakupiłam za 1,25 nasionka rukoli w sklepie ogrodniczym na rogu Al. Krakowskiej (przedłużenie Grójeckiej) i Krakowiaków (taki "krakowski" róg!)- to jest na Okęciu. Podobno bardzo to szybko rośnie i chcę sobie pohodować w skrzynce, ale od wczoraj nie mogłam się zorientować, czy to rzeczywiście taka szybka roślina. Pozdrawiam, Hania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: rukola IP: *.bci.net.pl 24.05.04, 17:54 Rukola z pomidorami, parmezanem oraz winegretem. Rukole umyc i ulozyc na talerzu. Na liscie polozyc pokrojone w plastry pomidory (obrane ze skory) oraz cienkie plastry pokrojonego parmezanu. Podawaca z winegretem (ja robie go w tym przypadku na bazie balsamico wymieszanego z oliwa oraz czosnkiem plus sol, pieprz i cukier do smaku). Smacznego ! Odpowiedz Link Zgłoś
rsagan Re: rukola 24.05.04, 18:24 rukola jest na tyle wyrazista w smaku ze wystarczy do niej troche oliwy, kapkę soku z cytryny, zetrzeć trochę świeżego sera (Pecorino/Gran Padano/Parmezan), sol, świeży pieprz i już! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: rukola 24.05.04, 18:47 Pizza z pesto z rucoli i pomidorkami. Musialabym przetlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: rukola: kto wyjaśni? IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 19:11 Rucola występuje chyba pod wieloma postaciami, niektóre z nich jadalne - czy tak? Jeśli uda ci się otworzyć te linki ilustracyjne to może zorientujesz się o czym mówię. Cała sprawa wygląda nieco tajemniczo. images.google.com/images?q=rucola&ie=ISO-8859-1&hl=en&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: rukola: kto wyjaśni? 24.05.04, 20:56 Nawet jesli koty maja na imie "Rucola", nie sa jadalne. Mnie nic nie dziwi odkad wyczytalam, ze bazylia wystepuje w 60 odmianach. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Przepisy:) 24.05.04, 21:13 Serek z dodatkiem Rucoli Biały ser ( kostka), pęczek świeżej Rucoli sól Do białego sera dodać drobno posiekane listki Rucoli, posolić. Mozzarelle z pomidorkami i rucolą 2 opak. rucoli 1 kg pomidorów-miniaturek 1/2 kg małych mozzarelli oliwa z oliwek Myjemy i kroimy na pół pomidorki, myjemy i osuszamy rucolę. Wykładamy rucolę na półmisek, na niej kładziemy odsączone z wody mozzarelle i pomidorki. Doprawiamy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwisia7 Re: rukola 24.05.04, 22:13 tak dzisiaj zrobilam rukola, pomidor, bazylia, i ocet balsamiczny, pyszne Odpowiedz Link Zgłoś