dzioucha_z_lasu 14.11.11, 13:47 Hej! Mam sporo batatów, tyle, że jedyne, co z nich zwykle robię, to albo zupa krem, albo pieczone. Co jeszcze można zrobic z batatów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f chipsy zrob rozne, a to w chili, 14.11.11, 15:45 w imbirze, w pieprzu... Placki zrob jak ziemniaczane. Rosti zrob. Gniocchi zrob. Ciasto zrob lub chleb - jak z ziemniakami (chleb) lub z bananani czy dynia czy marchewka (ciasto) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Bataty - nie tylko pieczone 14.11.11, 15:54 Niezłe są do wołowiny z piekarnika. Coś jak gulasz, doprawiony winem i ziołami, z dodatkiem warzyw pokrojonych w kawałki (ziemniaki, bataty, marchewka, pietruszka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: Bataty - nie tylko pieczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 17:59 Albo zupę Thiessy. fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,84362514,84362514.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Bataty - nie tylko pieczone IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.11.11, 23:45 Sweet potato pie albo tarte ze slodkimi ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Bataty - nie tylko pieczone IP: *.dyn.iinet.net.au 15.11.11, 11:43 myslalam, ze dowiem sie czegos ciekawego o batatach i uda mi sie ze 'zadomowic', bo jest ci ich u nas dostatek, ale jak na razie to z wpisow wynika, ze moja opinia dotychczasowa na ich temat jest jedyna sluszna : na kompost z nimi ;PPPP nawet chipsy ich nie uratuja (jak dla mnie, to kiepskie warzywo:((( ) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Senin, a czym niby sie roznia od bulwiastych ..?! 15.11.11, 11:55 Innych? z kazdej bulwy robisz to wszytsko i juz. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Senin, IP: *.dyn.iinet.net.au 15.11.11, 12:02 Jacek mi zadal pytanie: a czym niby sie roznia od bulwiastych innych wiec mu odpowiem: roznia sie SMAKIEM - poza kasawa (maniokiem) i ziemniakami, wszystkie one sa dla mnie za slodkie :) chipsy z nich to dla mnie dopust bozy - jadalam jak musialam podruzujac po pacyfiku (i wdzieczna bylam za nie wtedy) ale tak z wlasnej woli ... to nie moja bajka, no nie zatapia pyrow i kasawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin podrozujac"oczywiscie.. co sie dzieje z ta klawiat IP: *.dyn.iinet.net.au 15.11.11, 12:06 klawiatura- psikusymi plata Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f acha- jak smak, to juz nie dyskutuje:-) Dla 15.11.11, 12:08 mnie tez zaslodkie, jak i marchew, kalarepa, ale chipsy z imbirem i chili i gruba sola - dam rade czasem, jak sam zrobie i z marchwi i z pasternaku i pietruszki :-) Burak tez słodki. Ale seler bulwowy, i rzepa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: acha- jak smak, to juz nie dyskutuje:-) Dla IP: *.dyn.iinet.net.au 15.11.11, 19:49 seler stanowczo tak! rzepe rzadko widuje tutaj i tak naprawde nie zanm sie na jej przyrzadzaniu poza tym, mam tutaj tyle tropikalnych ciekawostek, ze jakos mnie do rzepy nie ciagnie. za to kalarepke bardzo lubie mnie na ogol slodkosc warzyw nie przeszkadza, ale musi byc jeszcze to "cos" - bataty sa jakies takie nijakie - tak w kazdym razie, twierdzi moj maz i ja sie tego trzymam ;D Odpowiedz Link Zgłoś