Dodaj do ulubionych

rękawiczki gumowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 10:08
Ludziska, muszę to napisać, bo trzeba się dzielić z wami:) Czasem do prac kuchennych uzywam cieniutkich, gumowych rekawic. Zawsze mi przeszkadzało,że potem łapy smierdziały gumą. I kupiłam przez przypadek cudo...niebieskie rękawiczki z Pyrexa. Są genialne. Nic nie czuć, cieniutkie, normalnie rewelacja. Chyba w Biedronce kupilam.
Obserwuj wątek
    • lily.m Re: rękawiczki gumowe 27.11.11, 10:20
      Rękawice śmierdziały, bo kupowałaś pewnie lateksowe i pudrowane. Nie śmierdzą np. nitrylowe, bez pudru. Ponieważ mam ciągle problem ze spierzchniętą skórą na dłoniach, przerobiłam temat rękawic, i najlepsze dla mnie są te nawilżane z aloesem:

www.sklep-rehabilitacyjny.com.pl/pl/p/Rekawice-diagnostyczne-nitrylowe-z-aloesem/209
      • roseanne Re: rękawiczki gumowe 27.11.11, 15:27
        natomiast ja sobie chwale viledy
        dlugie rozowe, z bawelna od srodka - do mycia garow, sprzatania sie dobrze sprawdzaja

z racji swojego zawodu niebieskie jednorazowe uwazam za szmelc - czestu urywa sie mankiet
    • Gość: dorotkah Re: rękawiczki gumowe IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.11.11, 09:18
      ja uzywam lateksowe bez pudru i rzeczywiscie potem musze porzadnie wymyc rece zeby nie pachnialy guma,ale krojenia cebuli,papryczek czy dotykania miesa golymi rekami nie wyobrazam sobie.Probowalam innych,ale jakos mi nie lezaly.
      • Gość: dorotkah Re: rękawiczki gumowe IP: *.hsd1.il.comcast.net 29.11.11, 09:20
        chyba trolla nakarmilam...
        • Gość: Ania Re: rękawiczki gumowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 19:02
          Ja nie trolluje. Po prostu też używam rękawiczek do krojenia cebuli i obierania buraczków i jak pisały dziewczyny widocznie nie zwracałam uwagi z czego kupuję rękawiczki ( lateks) A że te pyrexowskie mi przypasowały to chciałam wam napisać.....bo lubię to forum, oooo:)
    • Gość: Anka Re: rękawiczki gumowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 13:23
      A czy możesz sprawdzić czy to na pewno Pyrex i czy kupiłaś w Biedronce? Nie widziałam rękawic tej firmy absolutnie nigdzie.
      • Gość: Ania Re: rękawiczki gumowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 16:27
        Anka i dobrze,że zapytałaś. Sprawdziałam i coś pochrzaniłam, kupowałam coś innego z pyrexa, a rękawiczki są z firmy Paclan.( z tyłu napisane,że nitrylowe) I chyba Biedronka, ewentulanie Lidl.
        • kati792 Re: rękawiczki gumowe 01.12.11, 09:28
          Ja najbardziej lubię rękawiczki winylowe.Nie śmierdzą gumą,nie są jakoś specjalnie "upudrowane".Kupuję w aptece.
        • Gość: Anka Re: rękawiczki gumowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 18:06
          A już miałam nadzieję, że moja ulubiona firma ma w swej ofercie i rękawiczki;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka