ewelinaxxi 17.06.04, 12:55 No właśnie, co dobrego robicie w kokilkach??? Ostatnio takie nabyłam i poza pomysłami na zupy podawane w tych właśnie miskach nie mam pomysłu na nic innego... :( Pomożecie?? Marzy mi się szczególnie coś na słodko :) Elina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe_72 Re: Kokilki IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 12:58 na słodko to nie wiem (chciaz gdzieś mam przepis na budyń zapiekanyw piekarniku z dodadtkiem malin..) ale w kokilkach mozna np upiec fetę, albo mozzarellę. Zrobic mini zapiekanki np z jajkie m sadzonym na wierzchu.. ps. masz takie które mozna wstawiwac do piekarnika?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaxxi Re: Kokilki 17.06.04, 13:01 Upiec fetę? mozzarelle? brzmi smakowicie, coś szczególnego się dodaje??? Wydawało mi się, że każde kokilki można wstawić do piekarnika... ale teraz zgłupiałam... nie wiem... kupiłam je z myślą, że można... Elina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Kokilki IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 13:06 Do fety mozesz dodac np pomidory (bez skórki) oliwki itp Mozzarellę zawiń w plasterek szynki (mile widziana parmeńska), przykryj pokrojonymi w kostke i obranymi pomidorami, dopraw. oba sey skrop oliwą i zapiekaj - mozzarelle aż zacznie sie "pocic", fetę obserwuj:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaxxi Re: Kokilki 17.06.04, 13:10 mmmmmmm podoba mi się... dziękuję :) Elina Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Kokilki 17.06.04, 12:59 jakieś małe a'la zapiekanki np. różyczki brokółów pod beszamelem, albo z serami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlotte Re: Kokilki IP: 62.29.137.* 17.06.04, 13:09 Widziałam dużo przepisów na jajka zapiekane w kokilkach z różnościami. Na dno wkłada się np. plaster sera, parówki, kalafior, pomidor itp. i wbija na to jajko i zapieka (oczywiście oprósza przedtem przyprawami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Kokilki IP: *.mech.pk.edu.pl 17.06.04, 14:41 Co to są kokilki? Łopatologicznie proszę, bo nie wiem. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: Kokilki IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 14:45 miseczki:)) www.slownik-online.pl/kopalinski/4EB1555BF2515D21C12565E8004ED813.php www.mydlandia.pl/produkt.php?id=191 :))) - asortyment łazienkowy , hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Kokilki IP: *.mech.pk.edu.pl 17.06.04, 14:50 Dzięki za szybką odpowiedź. Mam takie w domu, nawet nie wiedziałam, że tak się nazywają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś