Dodaj do ulubionych

piernik staropolski

IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.12, 11:35
czy leżakuje u Was już piernik? u mnie właśnie stygnie masło rozpuszczone z miodem gryczanym, czy zdarzyło Wam się aby kiedyś nie wyszedł?
w tamtym roku był wyśmienity choć za późno go zrobiłam (po 15 listopada) i smaczny był koło Trzech Króli więc w tym roku postanowiłam przyspieszyć
Obserwuj wątek
    • mhr2 Re: piernik staropolski 04.11.12, 11:59
      kupuje gotowe ciasto, mniej pracy i smaczny jest,
      • Gość: x Re: piernik staropolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 14:20
        haha obśmiałam się jak norka, mhr mam radę - weź czasami policz do 10 i nie pisz jednak zamiast bezmyślnie i odruchowo odpowiadać na posty
        • kati792 Re: piernik staropolski 05.11.12, 08:57
          Ja będę robić piernik ok.8 listopada,tak żeby na tydzień przed wigilią go upiec.Będzie miał czas,żeby zmięknąć-)I oby zdążył!!;-)
          Znalazłam genialny przepis!!
          • gingers73 Re: piernik staropolski 05.11.12, 09:01
            Wrzućcie linki do przepisów
            proszę
    • momas Re: piernik staropolski 05.11.12, 09:06
      Ciekawe, ile jeszcze nowych wątków pojawi sie na temat piernika staropolskiego...
      Na tej stronie jest juz jeden . Z linkiem do przepisu....forum.gazeta.pl/forum/w,77,140062875,,Czy_to_juz_czas_na_Piernik_Staropolski_.html?v=2

• anetalipska84 Re: piernik staropolski 15.12.14, 13:31
      ja nie robiłam nigdy leżakującego ciasta, zawsze za późno się ocknę, ale z mojego standardowego przepisu piernik wychodzi przepyszny, ostatnio przełożyłam go powidłami sliwkowymi stovit i domownicy byli zachwyceni, ciasto delikatnie wilgotne, piekny zapach, już nie mogę się doczekać tegorocznego piernika
      • mhr2 Re: piernik staropolski 15.12.14, 13:53
        kupuje dalej gotowe ciasto, powidła to juz moje, innych nie jem;)
      • budzik11 Re: piernik staropolski 15.12.14, 18:29
        anetalipska84 napisał(a):

> powidłami sliwkowymi stovit i domownicy byli zachwyceni,

A fe, wstrętny spamerze!
        Ja sobie na tych gów*ianych powidłach w ubiegłym roku prawie ząb złamałam, bo był kawałek pestki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka