Dodaj do ulubionych

bita smietana - grudki???

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 22:43
Hej,
odpowiedzcie mi prosze na jedno pytanie bo naprawde nie rozumiem. Zawsze
robilam bita smietane ubijajac mikserem smietane (30%). Wychodzila bardzo
dobra. Ostatnim razem gdy ubijalam wytracily sie takie maslane grudki i
zostala serwatka. Dodam ze nie ubijalam za dlugo, to stalo sie po kruciutkim
czasie. Sprawdzilam wiec dzte waznosci ale byla w porzadku. Postanowilam wiec
ubic drugi raz (druga polowe tego samego opakowania) i tym razem w ogole sie
nie ubila mimo dlugiego ubijania. Pozostala poprostu w stanie plynnym. Wiecie
moze o co w tym wszystkim chodzi????
Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: 101 Re: bita smietana - grudki??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:49
      Śmietana musi być porządnie schłodzona przed ubijaniem .A może kupiłaś śmietanę
      innej niż zwykle firmy ? Są różne metody konserwacji produktu .
      • Gość: eve Re: bita smietana - grudki??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 22:52
        Moze i masz racje, bo ona nie byla prawie wcale schlodzona. Robilam ja od razu
        po przyniesieniu ze sklepu a tam stala nie w lodowce. Co do firmy to byla ta co
        zwykle.
        Dzieki, pozdrawiam :-)
        • linn_linn Re: bita smietana - grudki??? 15.07.04, 10:52
          A w sklepie nie powinna stac w lodowce? Pytam, gdyz nie widzialam jeszcze
          smietany, ktorej nie trzymaliby w lodowce.
    • Gość: charlotte Re: bita smietana - grudki??? IP: 213.241.37.* 15.07.04, 15:36
      Mnie się nie ubiła raz i podejrzewam, że to z powodu metody konserwacji (jakaś
      UHT czy coś). Pamiętam, że w zielonym kartoniku. Za to ubija się i jest dobra
      śmietana Mlekowity. I rzeczywiście musi być z lodówki, szczególnie latem.
    • Gość: Krasnowo Re: bita smietana - grudki??? IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 20:11
      Ubijając nie schłodzoną śmietanę po prostu zrobiłaś masło :o)
      • Gość: krasnowo Re: bita smietana - grudki??? IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 20:12
        Pierwsza partia była pewnie bardziej tłusta.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka