Gość: wandzia IP: *.access.telenet.be 20.01.13, 19:04 Jaki i do czego go dodac?Tych octow zatrzesienie,skad mamy wiedziec co z czym pasuje?Czy ktos moglby mnie naprowadzic na jakis trop? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shiva772 Re: Ocet balsamiczny 20.01.13, 19:49 www.ehow.com/info_8286573_difference-between-balsamic-vinegar-vinaigrette.html Odpowiedz Link Zgłoś
1listekzielony Re: Ocet balsamiczny 21.01.13, 11:50 Ja lubię odrobinę do sałatki caprese. No i do truskawek :) W Lidlu był ostatnio (może jeszcze jest) balsamico z certyfikatem DOP, z Modeny, w bardzo fajnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Ocet balsamiczny 21.01.13, 12:18 robiac podsmazana cykorie dodaje go na koniec, nam smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
pann_a_nikt Re: Ocet balsamiczny 21.01.13, 15:41 najlepiej najpierw znaleźć przepisy w internecie lub książce kucharskiej na takie potrawy i wtedy dopiero zastosować, ja przynajmniej nie bawię się w takie kombinowanie smakiem...w stylu do czego to dodać Odpowiedz Link Zgłoś
kamilsakalus Re: Ocet balsamiczny 22.01.13, 00:38 Ja używam tego octu do dressingów do sałat i marynat do mięs. Szczególnie do karkówki. Ocet łączą 1:1 z oliwą, do tego majeranek, pieprz, rozmaryn, czosnek, papryka, odrobina wódki. I karkówka sobie w tym leży dwa dni. Po usmażeniu dopiero solę. Mięso jest doskonałe dzięki dodatkowi octu balsamicznego, robi się kruche. Ocet balsamiczny stosuję w tej sytuacji jako substytut musztardy. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Ocet balsamiczny 22.01.13, 19:11 niektorzy lubia dodac pare kropel do olivy i w tym maczac chleb. Ja zadnego octu nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś