japanunieprzerywalempanieposle 09.03.13, 02:42 czesto kupuje tylko dla wody. ktora firma produkuje je tradycyjnie bez dodatkow niewiadomoczego? ile moga stac w lodowce ogorki pozbawione wody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: ogorki kiszone 09.03.13, 10:16 Ogórki bez wody tydzień spokojnie postoją (akurat mam takie tygodniowe) - tylko są szczelnie zamknięte w strunowym woreczku. Co do firmy - nie wiem, ja kupuję na targu, z beczki, od lokalnego producenta. Na życzenie nalewa sam sok do butelki (gratis). Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: ogorki kiszone 09.03.13, 10:57 dobre ogorki tak, ze zlej produkcji to nigdy nie wiadomo:) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: ogorki kiszone 09.03.13, 12:14 Jeżeli mam przypadkiem ogórki kiszone luzem, to wrzucam je do słoika, zalewam wodnym roztworem soli i zamykam słoik. Dopiero takie przechowuję w lodówce. Ale zwykle idę po ogórki ze słoikiem, wtedy po zważeniu zalewają je, jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
42andzia Re: ogorki kiszone 09.03.13, 15:27 Ja kupuje regionalne swoje często warto kupić na targach najelpsze są. Albo samej zakisić. Pyszne Odpowiedz Link Zgłoś