Gość: Ola IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.13, 09:00 Prosze o radę, chce rano zgrilowac baklazana w plastrach, a popołudniu posypały cheddarem i chwile zapiec, ma to sens ? Baklazana nie straci na smaku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: Baklazan czy jest sens IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.13, 09:02 Sor za literowki ale głupi tablet zmienia słowa, nie zauwazylam Odpowiedz Link Zgłoś
mona_mayfair Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 10:06 Dla mnie nie ma. Trwa to na tyle krótko ze wolałabym robic na bierząco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin nie ma IP: *.dyn.iinet.net.au 22.03.13, 11:06 grilowanie baklazana trwa nie dluzej niz 5 minut, jak posypiesz serem takiego zgrilowanego przed chwila, to pewnie nawet zapiekac nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 13:45 baklazan straci na smaku ale przez ser... najlpeiej smakuja polane oliwa i posypane rozdrobnionym czosnkiem wymieszanym z zielona pietruszka.. mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Baklazan czy jest sens 23.03.13, 11:22 Przypomniałaś mi o pysznej sałatce serwowanej w nieistniejącej już knajpce w moim mieście. Plastry zgrilowanego bakłażana były oblepione tartą marchewką i mnóstwem posiekanego drobno czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 15:32 feta lub haloumi bylby lepszy do tego Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 16:35 Nie widzę przeciwwskazań. W moich stronach bakłażan bywa często zapiekany z serami. Grillowany, smażony, pieczony czy każdy inny. Zrobiłabym na twoim miejscu roladki z serem w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Baklazan czy jest sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 17:23 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, roladki bardzo mi się podobają i chyba je zrobię. Nie chcę grillować przed podaniem, ponieważ mam do podania sporo rzeczy i wolę mieć wszystko zrobione i jedynie podgrzewać, z rzeczy "bieżących" chciałabym pozostać jedynie przy ugotowaniu ziemniaków. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 17:33 Mozesz zgrillować wcześniej, nie straci na smaku Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Baklazan czy jest sens 23.03.13, 11:57 nie ma sensu 2wa razy zabierac sie do tej samej potrawy, szkoda czasu, a na cieplym ser sie szybciej zapieka:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: Baklazan czy jest sens 23.03.13, 16:42 Na wcześniej grillowanego baklazana nakładem kawałki pomidorów z puszki - wcześniej doprawi ziolami- posypuje serem i zapiekam Odpowiedz Link Zgłoś