Dodaj do ulubionych

Baklazan czy jest sens

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.13, 09:00
Prosze o radę, chce rano zgrilowac baklazana w plastrach, a popołudniu posypały cheddarem i chwile zapiec, ma to sens ? Baklazana nie straci na smaku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Baklazan czy jest sens IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.13, 09:02
      Sor za literowki ale głupi tablet zmienia słowa, nie zauwazylam
      • mona_mayfair Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 10:06
        Dla mnie nie ma. Trwa to na tyle krótko ze wolałabym robic na bierząco.
    • Gość: senin nie ma IP: *.dyn.iinet.net.au 22.03.13, 11:06

grilowanie baklazana trwa nie dluzej niz 5 minut, jak posypiesz serem takiego zgrilowanego przed chwila, to pewnie nawet zapiekac nie trzeba
    • zuzinkas Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 13:45
      baklazan straci na smaku ale przez ser...
      najlpeiej smakuja polane oliwa i posypane rozdrobnionym czosnkiem wymieszanym z zielona pietruszka.. mniam...
      • coralin Re: Baklazan czy jest sens 23.03.13, 11:22
        Przypomniałaś mi o pysznej sałatce serwowanej w nieistniejącej już knajpce w moim mieście. Plastry zgrilowanego bakłażana były oblepione tartą marchewką i mnóstwem posiekanego drobno czosnku.
    • roseanne Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 15:32
      feta lub haloumi bylby lepszy do tego
    • lashqueen Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 16:35
      Nie widzę przeciwwskazań. W moich stronach bakłażan bywa często zapiekany z serami. Grillowany, smażony, pieczony czy każdy inny.
      Zrobiłabym na twoim miejscu roladki z serem w środku.
      • Gość: Ola Re: Baklazan czy jest sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 17:23
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, roladki bardzo mi się podobają i chyba je zrobię. Nie chcę grillować przed podaniem, ponieważ mam do podania sporo rzeczy i wolę mieć wszystko zrobione i jedynie podgrzewać, z rzeczy "bieżących" chciałabym pozostać jedynie przy ugotowaniu ziemniaków.
        pozdrawiam
        • kk345 Re: Baklazan czy jest sens 22.03.13, 17:33
          Mozesz zgrillować wcześniej, nie straci na smaku
    • mhr2 Re: Baklazan czy jest sens 23.03.13, 11:57
      nie ma sensu 2wa razy zabierac sie do tej samej potrawy, szkoda czasu, a na cieplym ser sie szybciej zapieka:)
    • kaskahh Re: Baklazan czy jest sens 23.03.13, 16:42
      Na wcześniej grillowanego baklazana nakładem kawałki pomidorów z puszki - wcześniej doprawi ziolami- posypuje serem i zapiekam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka