niedzwiedzica_sousie 09.11.13, 15:22 1) podgardle - z jakiego to ma być zwierzęcia? 2) lepiej zamrozić upieczony pasztet czy masę? i pytanie dodatkowe: co poza pasztetem można zrobić z wyprzedzeniem na święta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: dwa pytania o pasztet 09.11.13, 15:26 podgardle wieprzowe mroze upieczony, rozmrazam powoli w lodowce uszka, pierogi, kapuste z grzybami, bigos zakwas na barszcz zapeklowac pieczenie nastawic piernik Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: dwa pytania o pasztet 09.11.13, 17:05 Moja bratowa mrozi masę - robi więcej na Boże Narodzenie, a drugą część piecze na Wielkanoc. Mrożony pasztet jest taki sobie, mimo wszystko... No i według mnie, oczywiście ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hazo Re: dwa pytania o pasztet 09.11.13, 18:55 Według mnie najlepiej mrozić gotowy w foremce, ale nie upieczony. Trzeba wyjąc z zamrażarki odpowiednio wcześniej i wolno rozmrozić. Potem do pieca i po upieczeniu pasztet nie odbiega smakiem od upieczonego od razu po zrobieniu masy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki202 Re: dwa pytania o pasztet IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 22:19 Ja też mrożę masę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: dwa pytania o pasztet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.13, 12:09 I ja ... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: dwa pytania o pasztet 10.11.13, 13:00 niedzwiedzica_sousie napisała: > 1) podgardle - z jakiego to ma być zwierzęcia? dodaje tylko slonine do pasztetu z zajaca jak go mam:) Odpowiedz Link Zgłoś