black.joanna 15.12.13, 10:34 Kupiłam ostatnio imbir, który w środku nie jest żółty, tylko taki fioletowawy, siwawy. I teraz nie wiem czy z nim coś nie tak, czy może istnieje taki rodzaj imbiru. Z zewnątrz wygląda normalnie, jest jędrny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black.joanna Re: Imbir w środku 15.12.13, 13:35 Podnoszę, może ktoś wie czy taki imbir jest zjadliwy? Może są takie odmiany fioletowe w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 idz do sprzedawca 15.12.13, 13:58 black.joanna napisała: > I teraz nie wiem czy z nim coś nie tak, czy może istnieje taki rodzaj i > mbiru. Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: Imbir w środku 15.12.13, 14:18 ale po co mam iść do sprzedawcy? Te panie nawet nie wiedzą do czego służy imbir. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Imbir w środku 15.12.13, 19:03 przypuszczam, ze sie kompletnie mylisz. jest nawet jeden gatnek imbiru, ktory w przekroju ma pierscien niebiesko-siny, ale w polsce raczej hawaiian blue ring nie dostaniesz. w normalnym imbirze takie zsinienia sie zdarzaja. niektorzytwierdza, ze to zle skladowanie, inni, ze to taka uroda niektorych gatunkow. ja sie nimi nie przejmuje, uzywam bardzo duzo imbiru i zyje :) pierwsze slysze, ze galangal bywa siny btw. buka007 napisała: > przypuszczam, ze to galganat Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Imbir w środku 15.12.13, 19:24 mozesz rozwinac ta mysl jakos glebiej? buka007 napisała: > widzę, że nie masz pojęcia o imbirze Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Imbir w środku 15.12.13, 19:31 aha, czyli klepiesz bzdury byle cos napisac. ok, nie mam wiecej pytan :) buka007 napisała: > mogę ale nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Imbir w środku 15.12.13, 19:40 to nie twoj watek i nie widze powodow zeby odpowiadac na twoje zaczepki, jesli masz jakies pytania , to wrzuc je sobie w googla. ania_m66 napisała: > ok, nie mam wiecej pytan :) Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Imbir w środku 15.12.13, 19:44 > buka007 napisała: > > > przypuszczam, ze to galganat ania_m66 napisała: > pierwsze slysze, ze galangal bywa siny btw. A gdzie tu ktokolwiek pisał o sinym galangalu? Moze przyda się czytanie ze zrozumieniem i skorzystanie z gugla, które tak chętnie polecasz wszystkim na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Imbir w środku 16.12.13, 11:11 Galangal dość mocno różni się od imbiru nawet na pierwszy rzut oka, nie sadzę, żeby ktoś mógł je pomylić. Tez mi się kiedyś zdarzył taki sinawy imbir, ale poza tym nic mu nie dolegało, smakował normalnie. Zjadłam i żyję:) Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Imbir w środku 16.12.13, 19:18 Tak jak ania masz problem z przeczytaniem, a nie zgadywaniem słów??? Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny.leon Podejrzany imbir 16.12.13, 12:01 Masz wątpliwości? Wywal i po problemie. Lepiej wyrzucić podejrzany produkt, niż ryzykować zachorowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: Podejrzany imbir 16.12.13, 23:35 Mam wątpliwości, ale z drugiej strony nie mam gdzie kupić innego :( Odpowiedz Link Zgłoś