Dodaj do ulubionych

Lemoniada Imbirowa

IP: *.chello.pl 19.08.04, 21:12
Goraco polecam, wlasnie sama sobie zrobilam lemoniade imbirowa.
Kawalek korzenia imbiru 150-200g, obrac i zetrzec na grubej tarce
2-3 cytryny, zetrzec skorke z jednej reszte wycisnac
4 lyzki brazowego cukru
wszystko zmieszac ugniesc zeby wydobyc smak i zalac okolo litrem gazowanej
wody.
Podawac z lodem i mieta.
Pycha na taka goraca pogode
Obserwuj wątek
    • Gość: becia Re: Lemoniada Imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:16
      bardzo ciekawe wypróbuję
      • Gość: Marghe_72 Re: Lemoniada Imbirowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 22:17
        Podobną piłam niegdyś w knajpce w w-wie
        mieli jeszcze pomidorowo - cytrynowy napój, miętowy, arbuzowo jakis tam

pamiec juz nie ta..
    • Gość: lomas Re: Lemoniada Imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 23:37
      Kusząco to brzmi :)
      • Gość: Cynamoon Re: Lemoniada Imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 00:02
        Mnie sie tez podoba :-)
        Mam jeszcze gdzies przepis na ginger beer, do ktorego link podawal kiedys
        Pichciarz i tez mnie kusi, zeby zrobic.
    • qubraq Re: Lemoniada Imbirowa 20.08.04, 00:26
      A wiecie jak to sprzyja kochaniu, co?
      A.
      • Gość: Cynamoon Re: Lemoniada Imbirowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 14:51
        :-)))
        A ja znalazlam na piwko przepis:

PIWO IMBIROWE
        2.5 dg drożdży, 30 dg cukru pudru, 10 łyżeczek zmielonego imbiru, sok z jednej
        cytryny, woda .
        Ucierać drożdże z cukrem pudrem na gładką masę. Dodać 2 łyżeczki imbiru i pół
        szklanki wody, wymieszać i przelać płyn do dużej butelki, której nie należy
        zamykać. Przez 8 dni codziennie mieszać dodając po łyżeczce imbiru i cukru
        pudru. 9 dnia do osobnego garnka wlać 1/5 szklanki wody zagotować i rozpuścić
        pozostały cukier. Po ostudzeniu dodać sok z cytryny i połączyć z przecedzoną
        zawartością butelki. Dodać 2 litry zimnej wody, wymieszać i rozlać napój do
        czystych zakręconych butelek. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka