martysia1411 26.06.14, 19:44 Mam pytanie,ugotowałam kompot z jabłek jagód i poziomek niestety córka go niechce pić , czy jest jakas szansa go zakonserwowac np. do sloika czy lepiej wylać ale szkoda bo jest świeży. Z góry dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klik A jak "zakonserwujesz" to potem nagle zacznie pić? IP: *.gdynia.mm.pl 26.06.14, 20:43 Sama wypij (schłodzony) albo rozczęstuj. Jaki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: A jak "zakonserwujesz" to potem nagle zacznie 27.06.14, 15:29 Jak podrośnie, to jej się smak zmieni. Za kilka lat może i zacznie, trzeba tylko odpowiednio dobrze zakonserwować :P Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: kompot 26.06.14, 20:55 jest w nim duzo wkladki owocowej? mozesz np odlac z pol kubka zimnego, rozrobic w nim make ziemniaczana, dodac soku cytrynowego, zagotowac kompot i do goracego wlac ta mieszanine. pogotuj minutke zeby zgestnialo i zrobilo sie przezroczyste. i masz kisiel ktory mozesz podac goracy do lodow waniliowych. albo rozlac do miseczek, wystudzic i podac jako deser z bita smietana badz sosem waniliowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: kompot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.14, 21:06 albo galaretkę dodając żelatyny Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: kompot 26.06.14, 22:51 No oczywiście, że można kompot w słoiki wpakować, w dzieciństwie nie piłaś takiego? Nada w sklepach można spotkać, np. wiśniowy czy jabłkowy. Ale jak dziewczyny piszą - jak nie chce pić w formie kompotu (nie dziwię się, tez nie lubię), to może zrób galaretkę, kisiel, lody przecierowe (sorbet, można kupić takie fajne pojemniczki do robienia lodów na patyku). Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: kompot 27.06.14, 12:05 martysia1411 napisała: > Mam pytanie,ugotowałam kompot z jabłek jagód i poziomek niestety córka go niech > ce pić , nastepnym razem zje wszystko osobno i bez gotowania, pociesz sie, ona zdrowa, czas dla siebie bedzie;) Odpowiedz Link Zgłoś