26.06.14, 19:44
Mam pytanie,ugotowałam kompot z jabłek jagód i poziomek niestety córka go niechce pić , czy jest jakas szansa go zakonserwowac np. do sloika czy lepiej wylać ale szkoda bo jest świeży. Z góry dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: klik A jak "zakonserwujesz" to potem nagle zacznie pić? IP: *.gdynia.mm.pl 26.06.14, 20:43
      Sama wypij (schłodzony) albo rozczęstuj. Jaki problem?
      • pavvka Re: A jak "zakonserwujesz" to potem nagle zacznie 27.06.14, 15:29
        Jak podrośnie, to jej się smak zmieni. Za kilka lat może i zacznie, trzeba tylko odpowiednio dobrze zakonserwować :P
        • Gość: klik Fakt! :-) IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.14, 16:46
    • ania_m66 Re: kompot 26.06.14, 20:55
      jest w nim duzo wkladki owocowej?
      mozesz np odlac z pol kubka zimnego, rozrobic w nim make ziemniaczana, dodac soku cytrynowego, zagotowac kompot i do goracego wlac ta mieszanine. pogotuj minutke zeby zgestnialo i zrobilo sie przezroczyste.
      i masz kisiel ktory mozesz podac goracy do lodow waniliowych.
      albo rozlac do miseczek, wystudzic i podac jako deser z bita smietana badz sosem waniliowym.
    • Gość: buba Re: kompot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.14, 21:06
      albo galaretkę dodając żelatyny

• budzik11 Re: kompot 26.06.14, 22:51
      No oczywiście, że można kompot w słoiki wpakować, w dzieciństwie nie piłaś takiego? Nada w sklepach można spotkać, np. wiśniowy czy jabłkowy. Ale jak dziewczyny piszą - jak nie chce pić w formie kompotu (nie dziwię się, tez nie lubię), to może zrób galaretkę, kisiel, lody przecierowe (sorbet, można kupić takie fajne pojemniczki do robienia lodów na patyku).
    • mhr2 Re: kompot 27.06.14, 12:05
      martysia1411 napisała:

> Mam pytanie,ugotowałam kompot z jabłek jagód i poziomek niestety córka go niech
      > ce pić ,

nastepnym razem zje wszystko osobno i bez gotowania, pociesz sie, ona zdrowa, czas dla siebie bedzie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka