Dodaj do ulubionych

Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa?

23.07.14, 13:43
Witam :) Jak myślicie, czy na wierzchu tego tortu ( zszywka.pl/p/tort-owocowy--997386.html ) jest nałożona zwykła polewa czekoladowa? Dla mnie trochę za grube na polewę, chyba, że została ona nałożona kilka razy i powstała taka gruba. Ktoś wrzucił zdjęcie takiego tortu, ale przepisu nie ma.
Obserwuj wątek
    • kajaanna Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 13:48
      Równie dobrze może to być galaretka owocowa.
      • rafal_b_ Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 14:04
        Mi to nie wygląda raczej na galaretkę. Patrząc na bok wygląda jak właśnie czekolada.
        • Gość: Hmm Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? IP: *.sferanet.pl 23.07.14, 14:27
          Raczej galaretka. W czekoladzie nic by sie nie obijało jak w lustrze:)
          • rafal_b_ Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 14:32
            No to może rzeczywiście to galaretka :) Z góry tak wygląda, tylko z boku bardziej jakby konsystencja musu czy czegoś podobnego :)
            • rafal_b_ Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 14:59
              Już wiem co to jest chyba :P Znalazłem w internecie przepis na torcik podwójnie czekoladowy z truskawkami: www.slodkiefantazje.pl/torcik-podwojnie-czekoladowy-z-truskawkami
              I to na wierzchu to po prostu polewa czekoladowa. Tyle, że ja zrobię wersję z malinami, bo już truskawki się skończyły, ew. kupię paczkę truskawek by przynajmniej dać truskawki na bok.
              • kk345 Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 23:27
                > I to na wierzchu to po prostu polewa czekoladowa. Tyle, że ja zrobię wersję z m
                > alinami, bo już truskawki się skończyły,

Nie wiem, skąd jesteś, ale dziś kupiłam truskawki za 8 zł- większe i ładniejsze były po 12-13 zł z kg. Poznań, zapraszam
          • bene_gesserit Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 18:02
            Oczywiście, ze mogłoby się odbijać. Wystarczy, zeby to była lustrzana polewa czekoladowa - z żelatyną i syropem glukozowym. Wszystko się w niej odbija, bo jest idealnie gładka.
    • mimka77 Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 15:10
      stawiam na mus owocowy z galaretką:)
    • ania_m66 Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 17:36
      dziecko, ty mlody jestes z tego co kojarze, wiec gugla, pinterest i takie tam powinienes miec w malym palcu.
      nie wstyd ci, ze stara baba za ciebie w ciagu 5 sekund znalazla poslugujac sie guglem?
      wystarczy sprawdzic za pomoca szukania grafiki skad osoba na zszywce te zdjecia ukradla.
      nie jest to trudne, wiec wstydz sie, naprawde.
      tu pobiezny przepis, a raczej opis z instrukcja obrazkowa.
      www.pinterest.com/pin/417708934162064364/
      obczaj czy kobieta ma bloga, mi sie nie chce.
      • zlosliwiec.zlosliwiec Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 18:23
        A moze wlasnie dlatego, ze mlody, to 'googla', 'pintrestow' nie obczaja? O wiele latwiej sie w tym wieku polenic i poprosic o pomoc starszych.
      • rafal_b_ Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 19:31
        O wypraszam sobie, dzieckiem nie jestem. Mam 22 lata. Po za tym Po za tym skąd wiesz czy aby nie szukałem odpowiedzi w googlach? Szukałem, dopiero po długim czasie znalazłem.
        Człowiek chciał się tylko o coś zapytać, a tu taki wielki problem.
        • bene_gesserit Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 19:47
          Człowieku :)
          Wystarczy najechać myszą na zdjęcie, kliknąc prawym i wybrać opcję 'szukaj tego obrazu w Google'; mi to przynajmniej w Chrome tak działa. Możesz też szukać w google grafice przez przeciągnięcie zdjęcia na pasek wyszukiwarki.

Zastanawia mnie jednak po co w ogóle szukać przepisu na ciasto - na oko niepecjalnie wymyślne - ze zdjęcia?
          • nchyb Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 20:14
            > Wystarczy najechać myszą na zdjęcie, kliknąc prawym i wybrać opcję 'szukaj tego
            > obrazu w Google'; mi to przynajmniej w Chrome tak działa

a u mnie w firefoxie takiej opcji nie ma, po kliknięciu prawym fotki w googlu nie proponuje znajdować...
            a tekst np już proponuje, że znajdzie...
            • ania_m66 Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 23.07.14, 23:08
              moj boze to straszne, wtedy trwa to cale 1- 2 sekundy dluzej :(
              prawa mysz, kopiujesz linka do grafiki, przestawiasz gugla na szukanie tejze, wklejasz linka, enter i po sprawie.

nchyb napisała:

> > Wystarczy najechać myszą na zdjęcie, kliknąc prawym i wybrać opcję 'szuka
              > j tego
              > > obrazu w Google'; mi to przynajmniej w Chrome tak działa
              >
              > a u mnie w firefoxie takiej opcji nie ma, po kliknięciu prawym fotki w googlu n
              > ie proponuje znajdować...
              > a tekst np już proponuje, że znajdzie...
              • nchyb Re: Czy na torcie ze zdjęcia jest polewa? 24.07.14, 08:10
                ja nie potrzebuję opcji szukania, stwierdzam jedynie, ze nie w każdej przeglądarce tak jest...
                a ten wywód i o dziecięciu do autora wątku i mini inwokacja do stwórcy to tak Ci ułatwia odpowiedzi? nie prościej zwyczajnie odpowiedzieć?...
    • zlosliwiec.zlosliwiec To jest ganasz 23.07.14, 18:20
      Czyli ciemna czekolada rozpuszczona w podgotowanej tlustej smietance w proporcjach 1:1. Po zastygnieciu ma konsystencje inna od zwyklej polewy czekoladowej. Warstwa ganaszu moze byc gruba, ile do psyka wlezie.
      • edyta95 Re: To jest ganasz 23.07.14, 23:01
        wiedziałam, że znam ten tort. Pochodzi z jednego z moich ulubionych blogów. Złodziejka się postarała, bo znak ze zdjęcia usunęła. A tu link do oryginału. Tłumaczyć z bułgarskiego dasz radę googlem
        yoli-www.blogspot.com/2010/07/blog-post_07.html
        • edyta95 Re: To jest ganasz 23.07.14, 23:09
          dodatkowo podrzucam przepis na pięknie błyszczącą polewę, może się przyda
          www.magazynkuchenny.com/piernik-staropolski-oszukane-powidla-i-piekna-glazura/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka