dziennikarka-szparka 04.11.14, 11:18 Jecie dużo mięsa? Codziennie jecie mięso albo wędlinę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Mięso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.14, 11:22 Jem mięso codziennie oprócz piątków (jestem katolikiem i wtedy poszczę) Odpowiedz Link Zgłoś
filippa.pippa Re: Mięso 04.11.14, 11:28 Gość portalu: x napisał(a): > Jem mięso codziennie oprócz piątków (jestem katolikiem i wtedy poszczę) Czyli też unikasz ryb, masła, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Mięso 04.11.14, 12:16 filippa.pippa napisała: > Gość portalu: x napisał(a): > > > Jem mięso codziennie oprócz piątków (jestem katolikiem i wtedy poszczę) > > Czyli też unikasz ryb, masła, itp? a co ma <przysłowiowy> piernik do <przysłowiowego> wiatraka?? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: Mięso 04.11.14, 12:22 A to w postny piątek unika się też ryb, masła, itp? Co to jest 'itp' w kontekście ryb i masła? Twarożek z makrelą? Sola w buerre noisette? Omułki po burgundzku? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Mięso 04.11.14, 13:11 zlosliwiec.zlosliwiec napisał: > A to w postny piątek unika się też ryb, masła, itp? Ktoś pomylił katolików z weganami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Mięso 04.11.14, 13:19 budzik11 napisała: > Ktoś pomylił katolików z weganami ;-) kazdy cos kryje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Prowokacja tak marna jak wegetarianizm. nt IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.14, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Mięso 04.11.14, 11:55 jem codziennie. Najlepiej mi służy więc zasadniczo na nim bazuję. Oraz na jajkach. Nie jem serów (zbyt cieżkostrawne) i ryb (bo nie lubię) Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: Mięso 04.11.14, 12:07 Albo wędlinę? To jest niemięsna wędlina, a jeśli jest, to co ma do rzeczy w kontekście spożywania mięsa? Odpowiedz Link Zgłoś
siu-siu-siu Re: Mięso 04.11.14, 16:00 zlosliwiec.zlosliwiec napisał: > To jest niemięsna wędlina...? Przeważnie ta niby mięsna jest z kośćmi, MDM-em, papierem toaletowym i przyprawami smakowymi typu glutaminian. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: Mięso 04.11.14, 17:05 Jesusmaria! Jamon Serrano tyż? A lomo iberico, bresaola, saucisson d'Ardenne? Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Mięso 04.11.14, 17:17 zlosliwiec.zlosliwiec napisał: > Jesusmaria! Jamon Serrano tyż? A lomo iberico, bresaola, saucisson d'Arden Nie mogę tego spokojnie czytać, idę do rzeźnika ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: Mięso 04.11.14, 18:21 A do mnie rzeźnik przychodzi sam. Sis dziś wróciła z andaluzyjskich wakacji i nie zapomniała przywieźć kilku wieprzowych suwenirów od hiszpańskich masarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Mięso 05.11.14, 17:44 zlosliwiec.zlosliwiec napisał: > A do mnie rzeźnik przychodzi sam. Gratuluję :-) Też mogę zamówić mięso w dostawie (codziennie inne zestawy promocyjne, rzeźnik reklamuje się jako najlepszy w mieście i jest bardzo popularny więc nikt jego cen nie przebije) ale kiedy się wybiorę zawsze wypatrzę coś, o czym wcześniej nie myślałam, jak np. jagnięce kotlety wczoraj, niesamowita jakość mięsa. Lokalny znajomy właśnie porzucił wegetarianizm i po zjedzeniu jagnięciny żałuje, że zdecydował się na to tak późno, obiecałam zasypać go przepisami. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Mięso 06.11.14, 11:02 siu-siu-siu napisała: > Przeważnie ta niby mięsna jest z (...) MDM-em, co to jest MDM?? Mieszkania Dla Młodych? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
siu-siu-siu Re: Mięso 07.11.14, 10:13 budzik11 napisała: > siu-siu-siu napisała: > > > Przeważnie ta niby mięsna jest z (...) MDM-em, > > co to jest MDM?? Mieszkania Dla Młodych? ;-) googiel nie gryzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Mięso IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.14, 12:26 dziennikarka-szparka napisała: > Jecie dużo mięsa? jesz je osobiscie, czy tylko uzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Mięso IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.14, 12:46 Gość portalu: x napisał(a): > jesz je osobiscie, czy tylko uzywasz? A można nie osobiście? Dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jak u ciebie z mięsem? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.14, 13:02 dziennikarka-szparka napisała: > Jecie dużo mięsa? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Jak się nie obrócę mam mięso, na całym szkielecie 04.11.14, 14:40 I jem go też prawie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikarka-szparka Bez kontekstów 04.11.14, 17:43 dziennikarka-szparka napisała: > Jecie dużo mięsa? > Codziennie jecie mięso albo wędlinę? Pytam bez żadnych kontekstów, a wy od razu "weganie", "katolicy", "prowokacja"... Ech, dyskutanci... Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: Mięso 04.11.14, 18:19 Jem mięso, nie codziennie, ale dwa, trzy razy w tygodniu. Z ryb jadam tylko śledzie pod wszelką postacią i czasem w konserwie. Natomiast nie wyobrażam sobie dnia bez wędliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Bez kontekstów IP: *.gdynia.mm.pl 05.11.14, 01:51 Winny jest Twój nick. Podobny do stosowanych przez "faszyzujących", nawiedzonych wegetarian i wegan, którzy za cel obrali sobie to forum, stosując lekko pół śmieszne metody nawracania nas na jedyną słuszną ideologię. A codzienność moja to sery głównie i wędliny uwędzone, uparzone etc. własnymi "rencami". Ale sery są na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Bez kontekstów 05.11.14, 02:05 Gość portalu: klik napisał(a): > Winny jest Twój nick. Podobny do stosowanych przez "faszyzujących", nawiedzonyc > h wegetarian i wegan Ponieważ to jedno z nich (wyszukiwarka nie kłamie) tak jakby szkoda czasu na wyjaśnienie, imho. Jeszcze raz dzięki za poparcie pomysłu na confit z indyka, coś niesamowitego, zamierzam przetestować przepis na udkach kurczaka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Hm... IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 08:12 mięso jest pyszne i zdrowe, jemy go dużo w różnej postaci Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: Mięso 05.11.14, 12:16 Marchewką się zakrztusiłeś? Trzeba mocniej gryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Mięso IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.11.14, 16:15 zlosliwiec.zlosliwiec napisał: > Trzeba mocniej gryźć. , a oliwa popijac;) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.atrakcyjny Re: Mięso 05.11.14, 17:25 Gość portalu: x napisał(a): > , a oliwa popijac;) Jeśli oliwa wysokiej jakości, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: Hm... 05.11.14, 12:24 Możesz objaśnić tę prawdę objawioną w sygnaturce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Hm... IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 15:42 twoja wola, nikt ciebie nie zmusza Odpowiedz Link Zgłoś
filippa.pippa Re: Hm... 05.11.14, 16:13 Gość portalu: fg napisał(a): > twoja wola, nikt ciebie nie zmusza A ciebie zmuszają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Hm... IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.14, 22:26 nie bo ja bardzo lubię mięso Odpowiedz Link Zgłoś
filippa.pippa Re: Hm... 06.11.14, 10:12 Gość portalu: fg napisał(a): > nie bo ja bardzo lubię mięso Mnie też nikt nie zmusza do niejedzenia zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik A ja was wegetarianie będę ścigał i znieważał. Dla IP: *.gdynia.mm.pl 06.11.14, 00:02 czego? Właśnie na DT przyjechał do mnie syjam odebrany WEGANOM przez Straż Miejską. Sku...syny chciały kota przestawić na dietę wegańską. Opisać co z tego zwierzaka zostało? Więc oświadczam. W moich oczach jesteście skończonymi debilami, których należy ogniem i mieczem wyrezać raz na zawsze. Tak właśnie dbacie o zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
siu-siu-siu Re: A ja was wegetarianie będę ścigał i znieważał 07.11.14, 10:15 Gość portalu: klik napisał(a): > W moich oczach jesteście skończonymi debilami, > których należy ogniem i mieczem wyrezać raz na zawsze. Niegrzeczna jesteś :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgkljs Re: A ja was wegetarianie będę ścigał i znieważał IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.14, 16:38 zmieniłeś mu płeć? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.atrakcyjny Re: Mięso 05.11.14, 17:16 dziennikarka-szparka napisała: > Jecie dużo mięsa? Jemy zero mięsa. > Codziennie jecie mięso albo wędlinę? Nigdy nie jemy mięsa albo wędliny. Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: Mięso 05.11.14, 17:36 Mogę jeść mięso 3-4 razy w miesiącu,wędlin nie lubię, ale też czasami skuszę się na plasterek dobrej szynki. Za to sery, makarony,np. ze szpinakiem, tarty z warzywami, wszelkie placki, kluski i naleśniki...to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki202 Re: Mięso IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 08:40 Tak, jem dużo mięsa. Bo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
filippa.pippa Naleśniczki 06.11.14, 10:15 genova51 napisała: > ...naleśniki...to jest to! Naleśniczki (oczywiście w moim przypadku wegańskie, bez jaj, mleka, itp.) z domowymi konfiturami. Palce lizać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Mięso IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.14, 12:12 genova51 napisała: > Za to sery, makarony,np. ze szpinakiem, tarty z warzywami, wszelkie placki, k > luski i naleśniki...to jest to! tego raczej nie jadam, wspaniale ze kazdy ma cos swojego;) Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.zlosliwiec Re: Prosta odpowiedź 06.11.14, 12:02 Lekarza weterynarza praktyka? Chodzi o tego samego Andrew Knighta, który specjalizuje się w kryptozoologii, korzystając przy tym z dorobku Londyńskiego College of Psychic Studies (znanego wcześniej pod nazwą Londyńskiego Stowarzyszenia Spirytualistycznego)? Z podrzuconej przez Ciebie strony: "Ponadto Andrew jest autorem ponad 30 popularnych publikacji. Najbardziej interesujące z nich dotyczą leczenia i hodowli rzekomo nieistniejących zwierząt. Jako weterynarz, który opublikował najwięcej prac z tej ezoterycznej dziedziny, jest na dobrej drodze do uzyskania jako pierwszy tytułu specjalisty weterynarza-kryptozoologa (Dip. Crypt.), zajmującego się leczeniem i operowaniem zwierząt uznawanych przez (niestety ograniczonych) biologów głównego nurtu za wymarłe lub skądinad niebyłe [...] Wybitne osiągnięcia w tym polu [...] mąci w niewielkim stopniu pechowa nieobecność stworzeń, które bada." Czyżby chodziło o wegańskie koty? Myślę, że powinieneś staranniej dobierać sobie naukowe autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
siu-siu-siu Re: Prosta odpowiedź 07.11.14, 10:07 zlosliwiec.zlosliwiec napisał: > Lekarza weterynarza praktyka? Chodzi o tego samego Andrew Knighta, który specja > lizuje się w kryptozoologii, korzystając przy tym z dorobku Londyńskiego Colleg > e of Psychic Studies (znanego wcześniej pod nazwą Londyńskiego Stowarzyszenia S > pirytualistycznego)? Napisz jeszcze, że Hitler był weganinem, to się serdecznie uśmiejemy :) Odpowiedz Link Zgłoś