Gość: zahra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:40 Rama Cream Bonjour jakoś mi nie podchodzi, za to te z serii Hochland sa dla mnie zbyt maślane. Macie jakieś dobre serki warte polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bazylka Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:51 kiedyś były dobre serki bodajże z piątnicy w takich płaściutkich prostokątych opakowaniach. nie wiem, czy się nie zepsuły, bo ostatnio jakoś nie jadam, ale pamiętam, że były bardzo delikatne w smaku i lekko słonawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivana Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.04, 20:25 serki tego typu RCB jakoś mi nie smakują... poza tym co to za serek, króry składa się m.i. z MARGARYNY bleeee. Serki z Pątnicy są w dalszym ciągu niezłe, szczególnie ten z przyprawami, poza tym są taniutkie i nie mają za dużo tłuszczu. Smakuje Wam Almette z ogórkiem i ziołami? ja jakos nie mogę się do niego przekonać... Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
maja101 Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion 19.09.04, 21:33 Moim zdaniem te serki to czysty azot. Samku toto nie ma - poza solą. A bąki się po tym puszcza nieżiemskie. Sama chemia... A najgorszy właśnie almette - te "zioła" które w nim miały być, to chyba jakaś kpina z ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 21:41 od kiedy gotuję dla dzieci z alergią, zaczęłam robić wiele rzeczy sama - serki też - biały ser zmiksowany z masłem, śmietaną i dodatkami smakowymi - nic tego nie przebije ! polecam - po pierwsze zdrowiej, po drugie taniej, ale przede wszystkim smaczniej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:29 Ja tez lubie domowy i taki jem najczesciej ale za dobry uwazam serek Ostrowia (mnostwo smakow do wyboru) i mam ogromna slabosc do lososiowego Tartare, w ktorym nie ma ani krzty lososia ;-) i do orzechowego Tartare (w tym sa przynajmniej orzechy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:37 najlepsza jest krajanka tłusta i półtłusta produkcji mleczarni w Pszczynie,jest codziennie świeża dowożona do sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_piet Maluta 19.09.04, 23:07 Nie wiem czy wszędzie są. Też kilka smaków do wyboru. Tańszy od Ostrowii i chyba mi bardziej podchodzi. Najbardziej szczypior-cebula, czosnek, albo po prostu śmietankowy. No i w składzie mało „obcych”. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion 20.09.04, 10:29 ja lubie fromage ale tylko w opakowaniu gdzie jest napis gorski,bo reszta to jakas tlusta podroba.poza tym nie cierpie 'tych kremowych' co smakuja i rozcieraja sie jak maslo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 10:42 A ja uwielbiam Exquisę z chrzanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: livett Re: Serki typu Rama Cream Bonjour - wasze ulubion IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.09.04, 11:23 Z Piątnicy serek "Twój smak" jest rewelacyjny i przede wszystkim naturalny bez żadnych dodatków czy konserwantów (Rama Cream Bonjour niestety je posiada). Co tu dużo chwalić dla mnie najlepszy jest z Piątnicy. Mieszkam w Łomży czyli kilometr od Piątnickiej Mleczarni- serki u nas są bardzo tanie.Polecam jeszcze serek wiejski np. z truskawkami,brzoskwiniami lub miodem- PYCHOTA!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś