krzy-czy 17.11.15, 05:43 na opakowaniach kasz, ryżu, strączkowych podawana jest wartość kaloryczna. czy jest to wartość w suchej masie, czy po upichceniu.??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: kcal 17.11.15, 08:11 smak-zdrowia.blogspot.it/2012/08/kasze-ryze-makarony-i-suche-ziarna-jak.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x bledne wyliczenia IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 17.11.15, 15:29 ryz zwieksza 4-krotnie wage po ugotowaniu? U mnie tylko dwukrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x na moich opakowaniach jest podana informacja, IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 17.11.15, 15:31 ze kalorie odnosza sie do produktu nieugotowanego Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: na moich opakowaniach jest podana informacja, 17.11.15, 19:42 ot jak to dobrze mądrych posłuchać. nigdy nie doczytałem na opakowaniach tego inf.o nieugotowanym a to ważne -bo dieta. w ciągu roczku zgubiłem 30kg i 20 cm w obwodzie mojego ukochanego brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x tez chcialbym tyle stracic, nawet wiecej :D IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 17.11.15, 21:44 Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: tez chcialbym tyle stracic, nawet wiecej :D 18.11.15, 09:34 niezły byłem. lata 90. z księżną-małzonką jadziem do hajnówkiw jakiemś interresie. po drodze leśna kuchnia za wyszkowem. zjadłbym cóś.małżonka zaszczebiotała-tyż bym cós zeżarła. golonka-dla mnie 1.70kg.a ty kochanie co sobie winszujesz. ja też golonkę. uśmiałem się ale kazałem podać jakąś mniejszą-wyszło 1.10kg. ja swoją golonczynę pochło0nąłem z jednego przysiadau, a ta moja gupia bab wyżerea z tej swojej jakieś te chudsze kawałki, a to, co stanowi TREŚĆ GOLONKI odsuwa na bok.pytam-a z tym co chcesz zrobić????psu może wezmę. co,co,co nie dosłyszaqłem-dawaj tu na mój talerzyk. i tak letkom renkom przyjąłem do organizmu circa/about/w blizi/około 2,5kg przpysznej goloneczki. po załatwieniu sprawy w hajnówce, zajechaliśmy w goście do rodziny w ciechanowcu. stół zastawiony jak zwykle. i tak/dopiero późnbiej to se wyliczyłem/wypiłem około 1,5l gorzały!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mogłem mieć solidną NADWAGĘ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jakbym siebie czytał :D IP: *.hsi11.unitymediagroup.de 18.11.15, 10:22 a gorzała na pusty żołądek nie smakuje, dobre żarcie bez gorzały też nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: jakbym siebie czytał :D 18.11.15, 16:22 widzisz- może inaczej.okowitka smakuje i jest przepoyszna w każdej okoliczności przyrody. tyle że na pusty kałdunik ździebko mniej można jej przyjąć do organizmu.stąd i rozkosze spożywania-mniejsze. a c o do chuścia-moja pani dr od tegoż chuścia powiedziała że jest ze mnie dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x oczywiście, że dane na opakowaniu dotyczą IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 19.11.15, 09:14 produktu surowego. Są różne sposoby przyrządzania i wartość kaloryczna ulega zmianie. W Niemczech producenci dopisują ekstra uwagę, że dane dotyczą produktu przed przyrządzeniem. Okazuje się, że jednak więcej konsumentów ma problemy z myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś