Dodaj do ulubionych

Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!!)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:32
Mój mąż ma jutro imieniny chcę upiec coś pysznego i zrobić fajną
kolację , ...wiem, wiem to oklepany wątek ... ale może coś mnie zainspiruje

Mam w planach boszkopt z gruszkami w galaretce ananasowej i po wierzchu bita
śmietana ( mężuś uwielbia takie śmietanowce !!!), a na kolacyjkę ....może
chili ??? ( koniecznie musi być mięsiwo...!!!), ...

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: majka303 up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:44
      • giezik Re: up 22.09.04, 11:48
        jakie mięso lubicie - podaj jakiś kierunek choć :)
        • Gość: majka303 mięsko... hmm...może kurczak...?????????n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:55
          • giezik Re: mięsko... hmm...może kurczak...?????????n/t 22.09.04, 12:00
            pogh...ma racje do takiego deseru raczej delikatniej, niz wolowina, chili i te rzeczy.
            IDąc nałatwizen wkleje kilka rzeczy sama wybierz co Ci opodiwada (zanazaczam - SPRAWDZONE są i należ do moich ulubionych) wg kolejnosci rekomendowanej:
            Kurczak w sosie czekoladowym
            Ilość porcji: 6
            Składniki:
            6 szt. pierś kurczaka
            masło
            60 ml konfitura z czerwonej porzeczki
            • Gość: majka303 no, no....to będzie COŚ....!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:12
              DZIEKI WAM ZA POMYSŁY !!!!

Jutro napiszę co wybrałam i jaki był efekt!!!

Pozdrawiam serdecznie!!!

• Gość: majka303 do giezika!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:26
              chyba wykupię abonament na tym mniamniamie , bo jestem ciekawa twoich
              pomysłów !! pozdrowienia!!!!!!
              • giezik KOREKTA - MNIAMMNIAM 22.09.04, 12:32
                ja tam zamieszaczlem przepisy do momentu gdy bylo daromowo.
                Lojalnie uprzedzam
                • Gość: majka303 Re: KOREKTA - MNIAMMNIAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:37
                  to teraz ktoś na twoich pomysłach ROBI KASĘ ??????????????!!!!!!!!!!!!!!
                  • giezik Re: KOREKTA - MNIAMMNIAM 22.09.04, 12:42
                    na pomyslaach ludzi, rowniez z tego forum.
                    niestety. tu dlugich kilak watkow bylo. Zycie toczy sie dalej, mimo wszystko :)
                    • Gość: majka303 Re: KOREKTA - MNIAMMNIAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:54
                      tak trzymać !!! Pozdrawiam
    • poughkeepsie Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! 22.09.04, 11:55
      no jak już masz w zasadzie ułożone menu to po co pytasz? ;-)
      a poza tym jakoś mi ta bita śmietana i to chili nie pasuje, żeby się nie
      skończyło na sensacjach żołądkowych ;-)
      no i potrzebujemy więcej szczegółów...
      • Gość: majka303 Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:59
        ojejku !!!! faktycznie bita śmietana i chilli to moze być sensacja...,

ale z drugiej strony on uwielbia śmietanowce i jest bardzo mięsożerny....

może jakaś zapiekanka z kurczaka ? z brokulami albo z papryka ..., niby mam
        przepisy ale wydają mi się takie zwyczajne , no i były juz kiedyś na obiad !!!!
        • poughkeepsie Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! 22.09.04, 12:06
          hmm, to może kurczak, ale z owocami, brzoskwinie, ananas, itd.?:> do tego
          przpieczone ziemniaczki (chociaż tu się waham) :) bo żadna pasująca sałatka mi
          akurat nie przychodzi do głowy :]
          i wtedy na deser może podać bitą śmietaną z bakaliami, jak tak lubi śmietankę
          to powinien być usatysfakcjonowany :)
          • poughkeepsie Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! 22.09.04, 12:14
            Co by nie być gołosłownym dorzucam kilka znalezionych przepisów :) Mam
            nadzieję, że coś wybierzesz, a mężuś zostanie uszczęśliwiony dobrym
            jedzonkiem ;-) Nie ma to jak przez żołądek do serca, hihihi
            mojegotowanie.onet.pl/4059,ksiazka_przepis.html
            mojegotowanie.onet.pl/2513,ksiazka_przepis.html
            mojegotowanie.onet.pl/5855,ksiazka_przepis.html
            • Gość: majka303 hi, hi, hi masz rację !!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:22
            • Gość: Zewa Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 14:19
              mężuś zostanie uszczęśliwiony dobrym
              > jedzonkiem ;-) Nie ma to jak przez żołądek do serca, hihihi

A żoneczka jest uszczęśliwiana dobrym jedzonkiem sparządzonym przez mężusia?
              Nie dajcie się zaszufladkować i zagonić na stałe do garów.
              • iwu Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! 22.09.04, 17:13
                Zewa, daj spokój, facet ma imieniny, chyba można mu zrobić niespodziankę?
    • pati102 Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! 22.09.04, 12:16
      a może cos w klimacie calzone? z kurczakiem albo cielecina, anansem i sosem
      curry zamiast pomidorowego? zaraz pewnie sie ktos obruszy, ze profanacja ale
      przysiegam, ze smakuje super i cala moja rodzinka szamie az jej sie uszy trzesa
    • Gość: Pichciarz Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! IP: *.proxy.aol.com 22.09.04, 15:00
      A może to (może być każde białe mięso):
      kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=59
    • Gość: aka Re: Czym zaskoczyć męża? (kulinarnie oczywiście!! IP: *.we.client2.attbi.com 22.09.04, 18:16
      Zaskocz go robiac to , co on naprawde lubi.. chili na kolacje? - romantyka z
      glowy
    • Gość: majka303 no i stało się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:24
      pokłóciłam się z mężem dziś rano, a własciwie to on się obraził- zresztą nie
      ważne ......i tak z pysznego jedzonka nici .... szkoda, pewnie sobie pójdzie na
      piwo do kolegi...

P.S Nie ma to jak sponton, bo z planowania nigdy nic nie wychodzi -
      przynajmniej mi !!!!

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka