Gość: mniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:31 spozywalam w czasie wakacji na slowacji i teraz mnie kusi zeby je w domu sprodukowac. nie mam niestety haluszkaren czyli stosownej maszynerii, ale moze ktos probowal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mayessa Re: bryndzowe haluszki IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:55 Robił je ostatnio Makłowicz ale nie próbowałam robić Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: bryndzowe haluszki 25.09.04, 17:16 Nie próbowałem, ale może spróbujesz żebym wiedział co i jak? www.republika.pl/pracedzieci/slow/kuchnia.htm Inni próbowali: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=820893&id_f=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yfcia Re: bryndzowe haluszki IP: 195.28.179.* 27.09.04, 11:10 Ja też znam przepis na haluszki(galuszki)bez ziemniaków. 35dag mąki jajko proszku do pieczenia na koniec noża sól Wyrobić ciasto w misce drewnianą łyżką dolewając tyle zimnej wody aby powstało dośc gęste ciasto. Ja jestem szczęśliwą posiadaczką sitka do haluszek. Jak ktoś nie ma, pozostaje mu wkładanie kluseczek na wrzątek łyżką. Podawać posypane bryndzą i polane tłuszcze ze skwarkami albo jako dodatek do paprykarzu etc. Odpowiedz Link Zgłoś