Gość: kucharka z przypad IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 12:22 Prosze o sprawdzony przepis na polewe czekoladowa.Ma byc nie miekka i nie twarda.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juanabo Re: polewa czekoladowa 06.10.04, 14:11 Ja robię tak : rozpuszczam gorzką czekoladę na parze i dodaję śmietanę kremówkę. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka z przypad Re: polewa czekoladowa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 14:39 ile dodac tej smietany na jedna czekolade? Odpowiedz Link Zgłoś
mola16 Re: polewa czekoladowa 06.10.04, 14:56 Polewa: 1 łyzka masła lub margaryny 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany Wszystkie składniki rozpuścić ale nie zagotować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka z przypad Re: polewa czekoladowa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 21:38 smietany kremowki ? Odpowiedz Link Zgłoś
raakk Re: polewa czekoladowa 07.10.04, 00:09 polewa mojej Mamy: 10 dkg cukru pudru + 2 lyzki masla+ 2 lyzki mleka razem zagotowac. Polaczyc 2 lyzeczki maki+ 2 lyzeczki kakao i mieszanke dodac do gotujacej masy. Garaca mase wylac na ciasto. Ilosc kakao wplywa na twardosc masy, dodajac wiecej mleka konsystencja bedzie rzadsza. Podane ilosci to porcja na dwa pierniki.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka z przypad Re: polewa czekoladowa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.10.04, 18:15 Bardzo wam dziekuje za przepisy .Jutro proba generalna. Odpowiedz Link Zgłoś
mola16 Re: polewa czekoladowa 08.10.04, 10:59 Kremówka może nie, ale gęstej śmietany, może byc 18% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikcia Re: polewa czekoladowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 08:48 masło rozpuścić (nie za dużo, tak z 1/4- 1/5 kostki), wspypać 1-2 łyzki cukru, ze 2-3 łyzki słodkiego kakao rozpuszczalnego i ok.1 łyzkę kakao zwykłego w proszku (uwaga, ja to robię na oko, proporcje podaję w przybliżeniu), wymieszać, niech się rozpuszcza, powinno być dość gęste, (nie może się przypalić!!), dodać wody (tak 2-3 łyzki stołowe), chwilę pogotować razem, wylać na ciasto- wychodzi super, nie zastyga (ja polewam tym królewca... mniam!) Odpowiedz Link Zgłoś