mmagi 08.06.18, 16:32 magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/7,139801,23511689,anthony-bourdain-nie-zyje-znany-szef-kuchni-popelnil-samobojstwo.html#Z_MT niedowiary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x co nie do wiary? IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 08.06.18, 19:00 I tak organizm długo znosił wszystkie nałogi. Dobrzy kucharze często są uzależnieni. Dlatego Gesslerowa będzie długo żyła, ponieważ nie jest dobrą kucharką i nie grożą jej nałogi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: co nie do wiary? 11.06.18, 11:17 Z całym szacunkiem, Anthony nie był dobrym kucharzem, czego specjalnie nie ukrywał. I kariery jako kucharz nie zrobił. Ot, jeden z tysięcy nowojorskich garkotłuków, riezających kuchenne zmiany okaleczające zdrowie i życie prywatne. Przełom nastąpił wraz z wydaniem książki "Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly". I tak stał się najpierw autorem skandalistą, a potem niepokorną kulinarną osobowością telewizyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: co nie do wiary? 05.07.18, 10:38 Z całym szacunkiem, Anthony nie był dobrym kucharzem --------------- ale nie tym się wyróżniał edukował miliony mnie nauczył szacunku do prostego jedzenia, dzięki niemu sięgam wszędzie po jedzenie uliczne, urzekał mnie znajdując porozumienie z zwykłymi ludźmi i zachwycając się niewyszukanymi potrawami... a ostatnie jego filmy były pełne pasji politycznej, był wrogiem Trumpa, liberalnym gościem który USA widział jako kraj otwarty... Szczerz mi będzie go brakowało... Czekałem na jego filmy - były ozdobą Kuchnia.tv Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: co nie do wiary? 05.07.18, 15:13 Prawda, nie tym. I prawda, że nie był kucharzem najwyższych lotów. Zatem jego uzależnienie nie miało zbyt wiele wspólnego z brylowaniem w gastronomicznym topie, jak to sugerował x wbijając szpilę Gesslerowej. Ani też nie jest zasadą, że dobrzy kucharze często są uzależnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Anthony Bourdain 09.06.18, 19:57 Fragment: In 2013, when Bourdain accepted a Peabody Award for his TV work, he said his storytelling was based on asking simple questions.“What makes you happy? What do you eat? What do you like to cook? And everywhere in the world we go and ask these very simple questions, we tend to get some really astonishing answers.” RIP Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Anthony Bourdain 11.06.18, 08:21 Nie lubil wegetarian i wyrazal sie zle o kobietach. Wiem, o zmarlym tylko dobrze. jackk3 napisał: > Fragment: > In 2013, when Bourdain accepted a Peabody Award for his TV work, he said his st > orytelling was based on asking simple questions.“What makes you happy? What do > you eat? What do you like to cook? And everywhere in the world we go and ask th > ese very simple questions, we tend to get some really astonishing answers.” > RIP Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: Anthony Bourdain 11.06.18, 10:56 Czasem najlepiej w ogóle powściągnąć palce. Ale jeśli ktoś nie wytrzyma i napisze, że jesteś głupia, to nie dlatego, że nie lubi wegetarian i źle się wyraża o kobietach. 'Mr. Bourdain has ardently supported the women who have come forward to accuse Harvey Weinstein of sexual abuse, including his girlfriend, Italian actress Asia Argento, who accused the Hollywood mogul of forcing himself on her in a hotel room in 1997.' Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Anthony Bourdain 11.06.18, 11:10 to bylo w ramach #metoo. Szlachetnie z jego strony. Naprawde, doceniam. Wczesniej czytalam z nim wywiad i mowil zle o kobietach i wgetarianach. Wegetarian nazwal swoimi ulubionymi wrogami. Wywiad w Sueddeutsche zeitung A pisanie o mnie jako o autorce postu, jest slaba forma argumentacji. Ale nie przypuszczalam, ze ma depresje. krysia20000 napisał(a): > Czasem najlepiej w ogóle powściągnąć palce. Ale jeśli ktoś nie wytrzyma i napis > ze, że jesteś głupia, to nie dlatego, że nie lubi wegetarian i źle się wyraża o > kobietach. > > 'Mr. Bourdain has ardently supported the women who have come forward to accuse > Harvey Weinstein of sexual abuse, including his girlfriend, Italian actress Asi > a Argento, who accused the Hollywood mogul of forcing himself on her in a hotel > room in 1997.' Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: Anthony Bourdain 11.06.18, 11:46 Wskaż choć jedną wypowiedź, w której źle wyraża się o kobietach w ogólności. I nie chodzi o krytykę koszmarnie przesłodkiej babuni Pauli Deen, nie chodzi o seksualizację jedzenia (są pewnie kobiety, które erotyzujący żarełko faceci pociągają, więc nieszczególnie jest to coś co je antagonizuje, wystarczy spojrzeć, ile kobiet, wliczając w to autorkę tego wątku, jest żal z powodu jego śmierci) tylko niespecjalnie zawoalowaną mizoginię typu 'baby gotować nie potrafią'. Co do krytyki wegetarian to zgoda, ale nie przejmuj się. Nic złego w tym nie ma, więc niczego złego o nim nie powiedziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Anthony Bourdain 11.06.18, 14:36 Nie chce mi sie. Dyskutowac na takim poziomie. krysia20000 napisał(a): > Wskaż choć jedną wypowiedź, w której źle wyraża się o kobietach w ogólności. I > nie chodzi o krytykę koszmarnie przesłodkiej babuni Pauli Deen, nie chodzi o se > ksualizację jedzenia (są pewnie kobiety, które erotyzujący żarełko faceci pocią > gają, więc nieszczególnie jest to coś co je antagonizuje, wystarczy spojrzeć, i > le kobiet, wliczając w to autorkę tego wątku, jest żal z powodu jego śmierci) t > ylko niespecjalnie zawoalowaną mizoginię typu 'baby gotować nie potrafią'. > > Co do krytyki wegetarian to zgoda, ale nie przejmuj się. Nic złego w tym nie ma > , więc niczego złego o nim nie powiedziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Anthony Bourdain IP: *.dynamic.mm.pl 14.06.18, 15:14 znana.jako.ggigus napisała: > Nie chce mi sie. > Dyskutowac na takim poziomie. A Ty prezentujesz jakikolwiek poziom? O dyskusjach w Twoim wykonaniu lepiej nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Anthony Bourdain 14.06.18, 18:32 Nie pisz o mnie. Nie pisaalam tutaj o nikim. Idz wywal agresje gdzie indziej. Gość portalu: klik napisał(a): > znana.jako.ggigus napisała: > > > Nie chce mi sie. > > Dyskutowac na takim poziomie. > > A Ty prezentujesz jakikolwiek poziom? O dyskusjach w Twoim wykonaniu lepiej nie > pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: Anthony Bourdain 28.06.18, 20:26 Wy się tu naparzacie a mi szkoda. Dla mnie był niepokorną osobowością, oczytanym i wrażliwym facetem pod pokrywką twardziela i do tego cholernie przystojnym. Szkoda, że go już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Anthony Bourdain 29.06.18, 10:35 Ladny byl i pyskaty i mial osobowosc, to fakt. Szkoda go, szczegolnie w kontekscie depresji i samobojstwa. evro44 napisał(a): > Wy się tu naparzacie a mi szkoda. Dla mnie był niepokorną osobowością, oczytany > m i wrażliwym facetem pod pokrywką twardziela i do tego cholernie przystojnym. > Szkoda, że go już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Anthony Bourdain 29.06.18, 14:30 Mnie też szkoda. Jakieś 3 lata temu mnie irytował, a potem uwielbiałam go oglądać. A oglądam niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Anthony Bourdain 29.06.18, 14:50 moze tez go powinnam obejrzec...? coralin napisała: > Mnie też szkoda. Jakieś 3 lata temu mnie irytował, a potem uwielbiałam go ogląd > ać. A oglądam niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: Anthony Bourdain 29.06.18, 18:44 Tylko on w swoich programach zdecydowanie wszystkożerny był, więc nie wiem czy przypadną do gustu, krótkie co prawda, sceny świniobicia, przygotowywania kaszanki, picia krwi kobry zagryzionej jej sercem czy spożywania byczych jąder albo balutu, filipińskiego przysmaku z rozwijającego się w jaju ptasiego płodu. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Anthony Bourdain 29.06.18, 21:41 Wiem, co robil, poza świniobiciem wszystko zniosę krysia20000 napisał(a): > Tylko on w swoich programach zdecydowanie wszystkożerny był, więc nie wiem czy > przypadną do gustu, krótkie co prawda, sceny świniobicia, przygotowywania kasza > nki, picia krwi kobry zagryzionej jej sercem czy spożywania byczych jąder albo > balutu, filipińskiego przysmaku z rozwijającego się w jaju ptasiego płodu. Odpowiedz Link Zgłoś