Dodaj do ulubionych

kurczak z gąskami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 11:58
nabylem dzis (ufff, wreszcie troche czasu) gąsek takich drobniutkich (cena juz 20 zl/kg) i tak kombinuje ze zrobie albo kurczka w sosie z nimi (moze wariacja na temat cytrynowego, choc byl wczoraj na obiad), albo z jakims makaronem. Mysle...
Obserwuj wątek
    • Gość: siostraheli Re: kurczak z gąskami IP: 157.25.138.* 18.10.04, 12:06
      Jak robisz cytrynowego? wczoraj moj syn zrobil cos tak pysznego z banalnych
      udek z kurczaka, ze do tej pory pamietam. Zrobil paste z 1/2 posiekanej drobno
      kiszonej cytryny, 4 zabkow czosnku, oliwy i odrobiny harrisy. REWELACIA! do
      tego bialy ryz z powstalym sosem.
      • Gość: giezik Re: kurczak z gąskami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:42
        ten cytrynowy to francuski wymysl rowniez banalny. (ja same piersi jeszcze dosc obficie smaruje pieprzem cytrynowym)

Cytrynowy kurczak z grzybami
        Autor (źródełko): bodaj z frenchfood.about.com
        Data: 05-04-2004
        Czas przyrządzania (gg:mm): 00:45
        Kategoria: Drób.
        Ilość porcji: 2
        Składniki:
        1/2 kostki masła
        15 dag pieczarek
    • Gość: giezik już wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:52
      wstązki (pewnie papardelle, bo skąd ja lasagnette wezme). A zestaw smakow =- galka, smietana , setragon, czosnek
    • giezik 20 minutowka 18.10.04, 15:20
      czyli krok po kroku.
      Zagotoeac 1/4 kubka mleka i 1/2 lyzeczki suszonego estragonu. Odcedzic z ziol
      Zagotowac makaron - ktores szerokie wstazki
      W czasie gotowania, a masle przesmazyc zabek czosnku i pokrojone w plasterki piersi kurczaka oraz gąski (no dobra w innych warunkach pieczarki). Gdy kurczak bedzie zlocisty dodac galkie, sol pieprz. Smazyc chwile - dodac smiatane i mleko estragonowe.
      Podgotowac az zgestnieje, wylozyc na makaron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka