kropka8 30.10.04, 17:49 jaki sos zrobic do pieczonego łososia poradzcie prosze marzy mi sie cos z czosnkiem serem lazurem ale moze cos innego dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Finka Re: sos do pieczonego łososia IP: *.acn.waw.pl 30.10.04, 20:02 ...grubodenny garnuszek...roztapiasz troche masla..dorzucasz maki...na malym ogniu mieszasz i czekasz az przestanie pachniec maka...zaczynasz dolewac smietany kremowki wymieszanej z mlekiem...mieszasz i mieszasz...dosalasz, dodajesz pieprzu, kruszysz sera plesniowego...wpuscic mozesz zabek czosnku. Mlekiem regulujesz gestosc... podajesz na cieplo do lososia...mozesz wzbogacic smak cyrtyna, koperkiem, kaparami, solidna porcja pieprzu...cokolwiek Ci humor podpowie... mozesz wlozyc przekrojony zabek czosnku na troche a nastepnie go wylowic... dzialaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: sos do pieczonego łososia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 20:20 Ja bym delikatnego miesa łososia n ie "prtzykrywała" dosc cieżkim sosem z sera . Jakos do tej rybki bardziej mi pasuje coś cytrusowego:) ale mnie cytrusy do wszystkiego pasują :) ps. chyba zmienie nicka na Lemon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Padre Re: sos do pieczonego łososia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:50 Świetna jest salsa owocowa. Już kiedyś o tym pisałem. Puszka owoców egzotycznych (pokrojony banan, papaja, mango, ananas itp) Wylewamy sos z puszki do zlewu a owoce do salaterki. Dorzucamy cienko posiekany szczypiorek lub cebulkę, posiekaną kolendrę świeżą (to daje smak) pieprz i wszystko skrapiamy sokiem z limony. Niech tak godzinkę przegryzie się w lodóweczce i potem na upieczonego łosia! I szlus! Mnie to pasuji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Re: sos do pieczonego łososia IP: *.futuro.pl 30.10.04, 22:23 a ja do pieczonego lososia najbardziej lubie sos z fety Mlekovity, ok. 1/2 malego opakowania kefiru Bakoma (zeby sos nie byl zbyt gesty), 2 zabki czosnku i duuuuzo posiekanego koperku :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: sos do pieczonego łososia IP: *.unislaw.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 22:33 Koper too jeszcze obleci, ale z czasnkiem to przesadziłeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: sos do pieczonego łososia IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 30.10.04, 23:00 Ja pieczonego łososia robię bez sosu, tylko go solę, i przed pieczeniem utykam w mięsie zielony pieprz z zalewy (samą zalewą też go trochę kropię), i podaję z czątkami cytryny do indywidualneo dosmaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot burczymuchh Re: sos do pieczonego łososia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:24 Sos cytrynowy z kaparami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostraheli Re: sos do pieczonego łososia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:56 niezle smakuje z tapenada albo z dipem do krewetek: majonez+balsamico albo z guacamole. Odpowiedz Link Zgłoś