natalia.brzeska 19.11.04, 18:01 Witam wszystkich gotujących w Anglii! Jaki twaróg używacie do robienia pierogów ruskich a jaki do sernika? Dzieki, pozdrawiam, NB. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slotna Re: TWARÓG DO RUSKICH W ANGLII 19.11.04, 18:11 Do sernika to Quark. Ruskich w zyciu nie robilam. Odpowiedz Link Zgłoś
runewyrm Re: TWARÓG DO RUSKICH W ANGLII 19.11.04, 20:39 Ja rowniez ruskich nigdy nie robilam, ale te moze sa podobne...kilka lat temu (jeszcze w Polsce) moja babcia robila takie kluski na bazie maki i serka waniliowego. Niedawno naszla mnie ochota na cos podobnego, ale ww serka tutaj nie uswiadczysz...w ramach improwizacji zastosowalam Tesco Light Cream Cheese Spread (to z pamieci, mam nadzieje ze cytuje dobrze). Sprzedaja je w malych prostokatnych opakowaniach, bodajze niebieskie wieczko dla zwyklego i zielone dla czosnkowego....zwykle widuje je na polkach obok serka Philadelphia, sa bardzo podobne w smaku. Do ruskich chyba uzywa sie czegos podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: TWARÓG DO RUSKICH W ANGLII IP: 80.51.233.* 19.11.04, 21:56 Ja do ruskich uzywalalm cottage cheese ale uprzednio odsaczalam go na situ. Quark jest zbyt mocno zmielony i nie nadaje sie do ruskich, z tym tez serem sernik wyszedl mi beznadziejny. musisz poeksperymentowac sama Odpowiedz Link Zgłoś
runewyrm Re: TWARÓG DO RUSKICH W ANGLII 19.11.04, 22:00 Ten serek z Tesco to w sumie to samo co "smooth cottage cheese". Niestety wyjadlam ostatnie resztki z lodowki i nie moge dokladnie sprawdzic nazwy, ale to bedzie cos podobnego do mojego wczesniejszego postu. NB jest tez calkiem niezly posypany kminkiem, na chlebie Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski cottage cheese najlepszy 20.11.04, 01:12 ale kup 5% ni ten chudy 0.5% wyloz na sitko i najlepiej do lodowki na dobe - mozna przemieszac w miedzyczasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: TWARÓG DO RUSKICH W ANGLII IP: *.range81-157.btcentralplus.com 20.11.04, 12:09 a ja tydzien temu dostalam w Londynie POLSKI twarozek poltlusty!! (sklep polski na Tooting Bec Rd, przy stacji metra). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: TWARÓG DO RUSKICH W ANGLII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:35 do ruskich polecach najtanszy zwykly cotage cheese odsaczony a do sernika philadelpie lub ricotte, lub polaczone pol na pol. pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś