poughkeepsie 04.12.04, 12:23 może bym zrobiła jutro, w ramach ekseprymentu. Jakieś propozycje jakich składników użyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: wytrawne clafoutis 04.12.04, 12:29 no na zdrowy rozum musi być coś, co jest dość twarde i do naleśników pasuje:) wychodzą mi grzyby z cebulą w pierwszym rzucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprotka Re: wytrawne clafoutis IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:53 a może coś z warzyw ? np brokuł , dynia albo lekko obgotowana brukselka czy różyczki kalafiora , marchewka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprotka Re: wytrawne clafoutis IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:59 też tak mi się wydaje , chyba żeby zrobić coś w rodzaju bukietu z jarzyn Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: wytrawne clafoutis 04.12.04, 13:08 kiedyś robiłam wprawdzie nie klafućka, tylko tartę z marchewką i brązową soczewicą - jak sie na ostro przyprawi, to całkiem niezłe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:38 Pough, a przypomnij jak sie robi klafuti, bo ja zawsze zapominam. Akurat cukier mi sie skonczyl, wysjc z domu nie moge do ok 15-16 a cos bym upiekla... Mo0ze tez sie skusze na slone... (mam cebule czerwona i biala, czosnek i zamrozony kalafior i brokul) oraz atrape pomidora. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie przepis dla Cynamoon 04.12.04, 14:07 to są przepisy na słodkie wersje, ale myslę odpowiednia modyfikacja ciasta da spodziewany efekt. Ja robiłam z tego przepisu wersję z gruszkami i wyszła super:mojegotowanie.onet.pl/3157,przepis.html I jeszcze wątek kuchniowy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15935687&a=15935687 Własnie jestem w trakcie robienia Twoich rożków ziemniaczanych, także trzymaj kciuki:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jswm Re: przepis dla Cynamoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:21 ja bym zrobiła z podsmażonymi pieczarkami, natką i kostkami ostrego żółtego sera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Dzieki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:34 (internet mi dzis chodzi jak krew z nosa, brrr... godzine sie strony otwieraja...) Zastanawiam sie, co by bylo, gdyby dodac do srodka bialy ser pokrojony w kostke... Hmmm... Moze zrobie, ale wieczorem jednak, to powiem jak wyjdzie. A kciuki trzymam i zazdroszcze, bo ja siedze glodna i uziemiona przy pustej lodowce przez jakas godzine jeszcze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: wytrawne clafoutis 04.12.04, 15:03 Nie wiedziałam że można zrobić clafoutis nie na słodko, ja zazwyczaj robię z rabarbarem czy jeżynami. Odpowiedz Link Zgłoś