dr-divlo 07.12.04, 11:10 czy zna krtoś przepis na ciasta 3-bit? podobno takie modne teraz jest.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tess Re: 3 bit- ciasto IP: *.telia.com 07.12.04, 11:43 nie slyszalam o takim... czy to proszkowe czy drozdzowe ciasto??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: 3 bit- ciasto 07.12.04, 11:47 no ciasto ma byc chyba takie jak batonik 3-bit czyli raczej nie drożdzowe. Moja mam się nasłuchała o nim w pracy i teraz kazał mi poszukać w necie przepisu,a le nie za bardzo coś moge znależć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: 3 bit- ciasto 07.12.04, 11:49 pamietam ze tu kiedyś był watek o takich ciastach "batonikopodobnych" czyli snikers, bounty więc pomysłałam sobie może ze ktoś zna przepis na 3-bita Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: 3 bit- ciasto 07.12.04, 12:01 Podawalam Bounty i cos tak jeszcze, ale 3 bit nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: 3 bit- ciasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:33 Proszę bardzo: 1 puszka mleka słodzonego, skondensowanego; 2 budynie śmietankowe ugotować w 1/2 litra mleka,1/2 kostki masła, śmietana mała 18%,,,Śnieżka", czekolada na wierzch , 7 paczek herbatników zwykłych. Mleko gotować w zamkniętej puszce ok. 2 godzin gdy ostygnie zmiksować z masłem. Ciasto składa się z następujących warstw: ( od dołu) 1. Herbatniki 2.Ugotowane mleko ( karmel)3. Herbatniki 4.Masa budyniowa 5. herbatniki 6.Śmietana zmiksowana ze ,,Śnieżką" i na wierzch potarkowana czekolada.Wychodzi duża blacha do ciasta i jest pyyyyyyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: 3 bit- ciasto 07.12.04, 20:44 o kurczę! myślałam juz że nikt nie poda! Wielkie dzięki!!!! :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: 3 bit- ciasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:58 Proszę bardzo. Tylko wkradł mi się błąd miksujemy masę budyniową z masłem a nie jak napisałam karmel. A poza tym to wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elask Re: 3 bit- ciasto IP: 217.79.147.* 08.12.04, 09:18 Przepis wyglada smakowicie . Mam pytanie - czy to daje się ładnie pokroić, no bo karmel jest mazisty, śnieżka też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: 3 bit- ciasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 17:31 Kroi się nie tak żle, karmel jest mazisty -fakt ,ale nie jest tego gruba warstwa tak jak i śnieżka ze śmietaną . Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś