Dodaj do ulubionych

do jacek1f - śledzie cytrynowe

17.12.04, 21:12
właśnie zabrałam sie za robotę, wszystko przygotowane, tylko nie wiem zalewać
samym sokiem czy dodajesz oliwy?
Obserwuj wątek
    • cytryniec Re: do jacek1f - śledzie cytrynowe 17.12.04, 22:58
      Zrobiłem śledzie i mam takie uwagi:
      1.cytryne trzeba koniecznie obrać bez białego,bo robią się gorzkie a nie kwaśne
      2.śledzie w pojemnikach liczyć jako 1/2 bo podają wagę np.1kg ale Z WODĄ

      Ogólnie rzecz biorąc to mają być śledzie o smaku cytrynowym,a mnie wyszły
      wiórki cytrynowe dodatkiem zagubionego w słoju śledzia.Ale i tak je wrąbałem,bo
      jak nie uciekają to znaczy,że są zjadliwe.

      Jacku,a co robisz z farfoclami z cytryny?

      • jacek1f Re: do jacek1f - śledzie cytrynowe 18.12.04, 14:13
        Ja bardzo przepraszam , ze dopiero teraz - ale BTW Kochani, wszystko bylo jasno
        napisane w przepsie :-)))) Jesli nie, to przepraszam.
        Tylko cytryna, nie limonka - inny zupelnie smak. Oliwa na wierzch sloika, tylko
        jesli stoja dluzej niz 1-2 tygodnie.
        Nie ma u mnie zadnych farfocli z cytryny :-0, bo tylko skoreczki zolte i sok
        wycisniety...
        Sypac warstwe zoltych skorek i dodawac na warstwe gozdziki, a z zabraknie albo
        sledzi albo skorek.... bo soku to raczej nie zabraknie.

        Z 2 lyzeczkami oleju...? Czemu ni, tez sprobuje jeden sloik tak :-)) Ja nie
        daje, ale moze bedzie super też ?
        Wlasnie zabieram sie zaraz za obieranie...:-( skorek.
        pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka