Dodaj do ulubionych

sylwestrowe biesiadowanie

30.12.04, 22:05
a nie tam zadne bale
4 dorosle osoby + 2 dzieci
kurczak (albo cytrynowy) albo w cydrze
rigatoni z sosem - chyba smietanowym, jeszcze nie wiem

to dwa glowne na cieplo, a w miedzyczasie mufinki (4 rodzaje 2 na slodko 2 wytrawnie), chleb samo pieczony, jakas salata, pasty (tapenada, pasta z pietruszki) i zobaczym co jeszcze sie da wykombinowac
Obserwuj wątek
    • Gość: cat-lover Re: sylwestrowe biesiadowanie IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 30.12.04, 22:16
      Zgadzam sie. Zadne bale!
      W tym roku jestesmy sami we trojke. Oprocz szampana, decyzja "co jesc" jeszcze
      nie podjeta. Dziecko domaga sie wprawdzie cos meksykanskiego/oj, polskie
      jedzonko juz nam wszystkim uszami zaczyna wychodzic chociaz pyyyyszne bylo/
      moze wiec zrobie duza bytfanke enchilad i z glowy. A na zakaske troche
      guacamole.
      Nie ma co szalec, bo w Nowy Rok znowu pieke duzego indyka przez co odchudzanie
      mamy z glowy do Trzech Kroli!
      • jottka a 30.12.04, 22:33
        dixie indyka nie jada? ja musze zasadniczo filety indycze co drugi dzień
        kupować, bo mój ocelot domowy dzikim wyciem domaga sie indyka i koniec

no i w związku z tym zasadniczo z obiadu jem sałatki, więc odchudzać sie
        specjalnie nie musze:(
        • emka_1 się 30.12.04, 22:41
          nie martw, jutro nam filip wszystko zje, więc będziemy gibkie i smukłe jak
          zwykle. jedyna pociecha -wina nie pija.
          • jottka Re: się 30.12.04, 22:42
            ułoże sie w poprzek na moim półmisku i głośnym warkotem oznajmie, że tortu nie dam
            • giezik Re: się 30.12.04, 22:45
              na torcie, czy pod tortem ?
              • emka_1 Re: się 30.12.04, 22:47
                owinie sie dookoła, jak wąż:)
                • jottka Re: się 30.12.04, 22:50
                  jotpeg tu nie wejdzie, to rysunku nie zamieszcze, ale to jest tak: półmisek z
                  pozywieniem pode mną, ja na wierzchu brzuchem do dołu, ręce i nogi niweluja ew.
                  puste miejsca, twarz wyjada co predzej tort spod spodu i warczy w przerwach na
                  tego tłuściocha, może go zresztą zagryze
                  • giezik Re: się 30.12.04, 22:52
                    to ładna "zywa natura" być musi
                    • jottka Re: się 30.12.04, 22:55
                      to jest widok obrzydliwy i krew w żyłach mrożący
                      • giezik no rozumiem 30.12.04, 22:59
                        ze cel jest taki, ,by konkurenta ,kota
                        zmrozilo. Ale podgladaczom wiele satysfakcji dac może
                        • jottka Re: no rozumiem 30.12.04, 23:21
                          nie, ja chce go zagryźć, a sylwestrowy podglądacz będzie musiał sie zadowolić
                          widokiem starych dżinsów i zakoconego polara, czekoladowego frontu raczej nie
                          dostrzeże, bo będe na nim leżeć
                          • aankaa sylwester z kotem w tle ?? 30.12.04, 23:31

• jottka Re: sylwester z kotem w tle ?? 30.12.04, 23:32
                              nic podobnego, z czterema na miejscu, jednym dochodzącym i jednym czekającym w domu
    • Gość: paprotka Re: sylwestrowe biesiadowanie IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:31
      Ten Sylwester spędzę na marginesie :-))) hurrrraaaaa ! wreszcie sama z mężem
      w zaciszu domowym , będzie okazja porozmawiać dłużej przy blasku świec , bez
      pośpiechu i bez szumu , bez nerwowych przygotowań na wielką galę , mam
      nadzieję ,że przywitamy Nowy Rok przy naszej muzyczce i przy naszej kolacji ,
      tatar z tuńczyka już się chłodzi , węgorz wędzony spoczywa w lodówce a jutro
      do przygotowania sałatka gyros , oliwki w cieście serowym na przekąseczkę ,
      na ciepło szaszłyk z indyka a do niego surowka z białej rzodkiewki z gruszkami
      i pestkami dyni .
      Kusi mnie jeszcze zrobienie warzyw w cieście wg Cynamoon i do tego jakies 2
      dipy
    • em_es A ja bym pizzę upiekła dziś .. 31.12.04, 09:52
      .. ale mi nie wychodzi zupełnie. Próbowałam z wielu przepisów i zawsze to samo,
      da się zjeść ale nie umywa się do takiej z dobrej pizzerii. Już nawet
      zaopatrzyłam się w Twoj Gieziku sprawdzony przepis, ale jakoś nie mogę się
      przemóc :) Piekarnik mam elektryczny, dość wysłużony, ale dobrze piecze, inne
      rzeczy się udają - to chyba ja jestem pizzowe beztalencie :)
      • Gość: berenia Do Paprotki IP: 81.210.125.* 31.12.04, 11:33
        Podziel sie przepisem na oliwki w ciescie serowym i surowke z rzodkwi, pls.
        • Gość: paprotka Re: bardzo proszę IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:02
          Oliwki w cieście serowym:
          na ok 30 oliwek nadziewanych papryką lub migdałami potrzebne jest ciasto z
          1 szklanki startego sera np cheddar , 2 łyżki masła , 1 żółtko , 1/ szklanki
          mąki , sol i pieprz z tego zagniatam ciasto , rozwałkowuję i kroję na
          niewielkie kwadraty , odsączone oliwki zawijam w ciasto i piekę na blasze
          wysmarowanej oliwą ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni , można
          podawać na ciepło i zimno .
          Biała rzodkiew z gruszkami :
          do pokrojonej w cienkie plasterki 1 sporej rzodkwi i 2 srednich gruszek też
          pokrojonych w plasterki , dodaję ok 10 dkg startego sera żółtego i zalewam
          sosem z majonezu wymieszanego z jogurtem , posypuję pestkami z dyni i
          posiekanym koperkiem .
      • iwu Re: A ja bym pizzę upiekła dziś .. 31.12.04, 11:35
        A ja zrobiłam gar chili con carne, będzie sałatka z paluszków krabowych, śliwki
        w bekonie i jakieś pogryzałki. Słodycze już nam się przejadły, do wczoraj
        wyjadaliśmy świąteczne ciasta i nie możemy już na słodkości patrzeć. Zresztą
        jesteśmy tylko we dwoje, dziecię wylądowało u babci, więc nie ma co szaleć z
        furami jedzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka