kardamon1 11.01.05, 13:28 i nie wiem co z nia zrobic. jakos nigdy do niczego nie uzywalem - pomyslow brak. wyszukiwarka tez mnie jakos nie przekonala (z tunczykiem?). pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: puszka brzoskwin mi zawadza w lodowce... 11.01.05, 13:33 odsączone połówki brzoskwiń z żurawinami. Taki prosty deser. Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Schab z brzoskwiniami 11.01.05, 13:39 1 kg schabu , sól, pieprz, czosnek, 125 ml czerwonego wytrawnego wina , 250 ml śmietany 18%, 1/4 kostki masła, brzokwinie, 1/2 łyżeczki cukru, 1 szkl. śliwowicy. Schab kroimy na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy, dodajemy w całości czosnek, wino (musi odparować z patelni). Na drugiej patelni łączymy śmietanę z masłem, dodajemy pokrojone w ćwiartki brzoskwinie, przesmażamy, dodajemy cukier, zwiększamy płomień dodajemy 1 szkl. śliwowicy. Całość połączyć . Śliwowicę podpalamy...))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: puszka brzoskwin mi zawadza w lodowce... 11.01.05, 13:41 Odsącz, zmiksuj kompletnie z dodatkiem łyżeczki imbiru w proszku. Wlej do foremki na lód i zmróź. Rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
kardamon1 Re: puszka brzoskwin mi zawadza w lodowce... 11.01.05, 13:58 wiedzialem, ze bede mial problem z wyborem. :) sprobuje moze ze dwie z zurawinami a reszte zamroze (puszka jest spora). schab to moze na kiedys bo sliwowica juz wypita :) a za sernik dziekuje, ale wypieki to ja raczej niekoniecznie... moze namowie jakas dobra dusze na zrobienie, bo zjadlbym (nie ukrywam) z przyjemnoscia. dzieki i pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiolla Re: puszka brzoskwin mi zawadza w lodowce... IP: 212.161.95.* 11.01.05, 14:09 kup jeszcze smietane kremowke ubij z cukrem włóż do miseczki brzoskwinie na to bita smietana i wszystko posyp rodzynkami, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanilka Re: puszka brzoskwin mi zawadza w lodowce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:14 Pieczona pierś indyka w sosie własnym doskonale komponuje się z brzoskwiniami.Można zrobić naprawdę wykwintny obiadek. Mniam Odpowiedz Link Zgłoś