Dodaj do ulubionych

Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna)

IP: 81.210.123.* 24.01.05, 19:41
Szanowni twórcy strony!
Przeczytałem recepte zapiekanki! Byłem zdziwiony. Czanachi to ZUPA!!!!
I Nie daj Boże nie UKRAINSKA kuchnia!!!! Zupa ta pochodzi z Abchazji. Prawdę
mówiąc podgrzewa sie w piekarniku, ale to się nie piecze. Przede wszystkim to
zupa pikantna. Tak że zamiast fasolki szparagowej dodaje się paprykę trzech
kolorów oraz pieprz chili! Nie ma w tej zupie tak że bakłażanów!
Pozdrawiam Sergiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: ROB Re: Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna) IP: *.hugart.com.pl 21.02.05, 15:58
      MOJA BABCIA URODZIŁA SIE ZA BUGIEM , PRZYWIOZŁA Z TAMTAD DANIE WIELKANOCNE
      KTÓREGO NAZWY POSZUKUJĘ MOZE KTOŚ BEDZIE ZNAŁ PROSZE O POMOC .
      DANIE TO ZAPIEKANKA MIESNA . W GŁEBOKIM NACZYNIU UKŁADA SIE WARSTWAMI BOCZEK ,
      SZYNKĘ , KIEŁBASĘ , GOTOWANE JAJKA POKROJONE W PLASTERKACH , DODAJE SIE RÓWNIEŻ
      ZAPIEKANY WCZESNIEJ SER TWAROGOWY . PO PRZYGOTOWANIU PODAJE SIĘ Z ĆWIKŁĄ I
      CHLEBEM . PYSZNE .
    • Gość: anna9611 Re: Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:13
      a przepraszam czy masz coś do ukraińców??????????????? ja własnie nią jestem i
      się tym chwalę a ukraińskie potrawy sa poprostu rewelacyjne !!!!!!!!!!!!!!
    • ampolion Re: Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna) 14.05.05, 17:28
      Nie bardzo to na zupę wygląda. W Internecie jest zazwyczaj określane jako danie
      gruzińskie. Ale może pewnie być bardziej "zupowe" i znane po całym regionie.
      www.newhouse.ru/mistress/cookery/meat/chanahi.htm
    • Gość: rebeka Czanachi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:06
      to nazwa naczynia w którym to danie gruzińskie się zapieka i podaje. Jest to
      rodzaj baraniego ragout z jak najbardziej fasolką i bakłażanem.
    • Gość: X Re: Czanachi (zapiekanka warzywno-mięsna) IP: *.access.telenet.be 15.05.05, 12:48
      Papryke tez bym do tego dodala bo az sie prosi do baraniny , pomidorow i
      baklazana .
      Oryginal i nazwa mnie nie interesuje wiec nie wnikam w prawidlowosci podane
      przez gazete
      ale na moj gust brakuje tu jeszcze czosnku i ziol ( oregano , tymianek, listek
      lub inne) i oczywiscie jakies chilli , cajen
      Baranine z ziolami tez najpierw bym obsmazyla na patelni na zloto a dopiero
      potem dusic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka