qcharzowa 28.01.05, 14:56 planowałam pomidorowy na ostro, ale może jeszcze coś mi podpowiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dispell Re: jaki sos do makaronu z krewetkami koktajlowym 28.01.05, 15:04 beszamelek, beszamelek, beszamelek - możesz z odrobiną przecieru pomidorowego... :) Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa ooooo, a czy ser dodać? 28.01.05, 15:07 bo wiem, że beszamelek też może być z parmezanikiem na przykład albo żółtym startym serkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Z tego co widzę... 28.01.05, 15:29 to Ty badzo makaronowa jesteś, więc polecam Ci stronkę o: www.makaron.website.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Z tego co widzę... 28.01.05, 15:37 nooooo, pod tym względem to ja powinnam we Włoszech mieszkać... uwielbiam wszystkie kluchy. Wczoraj penne, dziś chyba znów będzie kluskowo... na szczęście Mąż ma podobny gust podniebieniowy, no i mam forum, które zawsze narobi "smaka" na inne cuda. dzięki za stronkę, już na niej byłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: ooooo, a czy ser dodać? 28.01.05, 15:31 Jak juz ryba/owoce morza, to nie ser; tako rzeka makaroniarze :-) I jesli juz beszamel, to ja bym raczej rzadki zrobila (bardziej a la sos smietanowy) i przyprawila na ostro i aromatycznie: galka muszkatalowa koniecznie, chilli, moze garam masala, czosnek na pewno. I kapke brandy do sosu po zdjeciu z ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Do makaronów z owocami morza 28.01.05, 16:02 Nie dodaje się parmezanu. W/g Włochów to kulinarna zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: jaki sos do makaronu z krewetkami koktajlowym 28.01.05, 15:19 udus pieczarki swieze (lub jakiekolwiek inne grzyby ze sloika "z wody" ) z cebula i czosnkiem, zamiast soli kostke bulionu rybnego, pieprz, zalej smietana , zagesc lekko przed podaniem dodaj te rozowe stworki bez zagotowywania i smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: jaki sos do makaronu z krewetkami koktajlowym 28.01.05, 15:24 Ja bym optowala jednak za tym pomidorowym z otartą skórką cytrynową i koprem, do sosu mozesz tez wlac bialego winka jak masz. Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Winko - dobry koncept :) n/t 28.01.05, 15:30 Oby nie za dużo tego winka, bo małą istotkę 32-tygodniową w brzuchu podpiję... Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Winko - dobry koncept :) n/t 28.01.05, 15:40 procenty wyparują a aromat zostanie - nie bój nic... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jaki sos do makaronu z krewetkami koktajlowym IP: *.acn.waw.pl 28.01.05, 18:17 dodaj swiezego , startego imbiru do tego pomidorwego sosu. Mniam inen pomysły : z ricotta ze smietaną, winem i parmezanem iw iele wiele innych:) Odpowiedz Link Zgłoś