kaiserka 31.01.05, 18:47 Jakos mam ochote, ale nie moge sie zdecydowac Dzisiaj widzialam jakis przepis na minestrone z kapusta. Oczywiscie jest przepisow wiele, jakie macie wyprobowane? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: Minestrone - ulubione wariacje IP: *.acn.waw.pl 31.01.05, 21:24 nie jestem fanka zup jarzynowych. Ale jak juz musze ;) to wrzucam co sie nawinie.. koniecznie czosnek, miksuję , dodaję dobry starty parmezan i jem:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Minestrone - ulubione wariacje 01.02.05, 09:34 Ja podobnie: to, co mam. Plus tarty ser. Mozna dodac dla smaku troche pesto z bazylii lub suszonych pomidorw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coorchac Re: Minestrone - ulubione wariacje IP: *.gazownia.szczecin.pl 01.02.05, 09:07 ja mam taki przepis zresztą Roberta Makłowicza, kilka razy robiłam z tymi składnikami i wychodzi rewelacyjnie, nie daje tylko plastra dyni, bo nawet nie wiem czy jeden plaster można byłoby kupić, raczej wątpie a po co mi cała dynia. Polecam naprawdę wychodzi swietna Składniki: - 1/2 szklanki białej suchej fasoli - 1 mały por - gałązka selera naciowego (ewentualnie ćwierć korzenia selera) - 1 duża cebula - 1 duża marchewka - 1/4 główki włoskiej kapusty - 2 duże pomidory - 2 średnie ziemniaki - plaster dyni (niekoniecznie) - kilka gałązek natki pietruszki - liść laurowy - kilkanaście listków bazylii - 4 łyżki oliwy - 2 garście makaronu (krótkie rurki lub kolanka) Odpowiedz Link Zgłoś