Gość: Beata IP: *.boguszow.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 20:35 Czy ktoś mógłby podać mi prosty przepis na carbonarę. Przeczytałam szereg wątków na ten temat i każdy przepis jest inny. Proszę o prosty, sprawdzony przepis. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaiserka Re: Carbonara 11.02.05, 20:39 Skoro juz przeczytalas, to wybierz ktorys z nich i wyprobuj. Roznice nie sa tak duze jakby sie wydawalo na pierwszy rzut oka i wszystkie sa proste. Probujac dojdziesz do tego, ktory ci najbardziej odpowiada. Ja lubie swoja wersje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Carbonara IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 21:28 Ja robię tak: Gotuję makaron wstążki grube Na patelnie wlewam oliwę z oliwek i podgrzewam wrzucam 2 podzielone na pół ząbki czosnku, po kilku minutach wyjmuje czosnek Kroje boczek surowy wedzony w kosteczkę i podsmażam na oliwie, przekładam do garczka i na tej samej oliwie podsmażam pokrojone pieczarki. Przerzucam do garka z boczkiem i dodaję śmietanę ( 18% z Piatnicy )dusze na małym ogniu dodaję przyprawę kuchni włoskiej ( chyba Kamis ), sól, pieprz i na makaron. Proste a bardzo smaczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Carbonara 11.02.05, 21:31 w takim razie nie robisz carbonary:)) W carbonarze musza być jajka.. smietany być nie musi. No i pieczarki to też Twój dodatek Nie twierdzę,ze Twój sos jest niesmaczny ..ale nie jest Carbotnarą/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Carbonara IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 21:35 Masz rację, ale robie tak cały czas więc to taka moja wersja ( z jajkiem mi nie podchodziła ):) Ale przepis prosty i pyszny:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaiserka Zgadzam sie z marghe 11.02.05, 21:35 pieczarki i inne dodatki to juz inna bajka niz carbonara. To jest po prostu makaron z pieczarkami i innymi dodatkami. Pozdr. PS. przeczytaj uwaznie to co do tej pory na ten temat napisano, a nie bylo tego malo :) Odpowiedz Link Zgłoś