Gość: PCh IP: *.acn.waw.pl 09.03.05, 13:13 Czy do mięsa na hamburgery dodaje się jajko ? Może macie dobry przepis na hamburger ? Coś mnie naszło a nie chcę jeść w jakimś fast-foodzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: hamburger 09.03.05, 14:01 Dodaj jak do mielonych - nie rozpadnie sie. Zrob bardziej plaski, dopraw mocniej i najlepiej jak mozesz to smaz na grillowej patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: hamburger 09.03.05, 17:05 mieso i przyprawy, w tym sos worchestersire czy jak mu tam, zaszesie myle :) kotlet ma byc dosc zbity, nie puszysty jak tradycyjne mielone mieso nie moze byc zbyt chude bo zrobi sie podeszwa Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: hamburger 09.03.05, 17:47 Kurcze, a ja zawszze dodaje jak na grillu mam robić... To specjalne mielone brac tlustsze, czy co? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCh Re: hamburger IP: *.acn.waw.pl 09.03.05, 19:06 taaak.., dzieki. Teraz to juz wiem, ze bez jajka - woda mi sie zrobila a nie hamburger. Szkoda miesa przepis jest zly -> gotowanie.x3m.pl/index.php? przepis=80 Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: hamburger 09.03.05, 19:30 slowo honoru, ze to nie od jaja Ci sie zrobila woda! Zawsze daje - ale na grilla, czyli w ogole bez tluszczu. Ale w przepisie na "amerykanskie" nie ma nic zlego. ? Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś